מהם עקרונות להרכבת תפריט ?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/02/2005 | 17:02 | מאת: אמנון פלד

צביקה ובלה , שלום רב ! בהנחה ומצאתי טבלת מאכלים ואני ניגש לעבוד עליה. התוכלו לכוון אותי ? על פי איזה עקרונות עליי לבנות את התפריט ? למשל: ויטמינים+מינרלים - לחפש בקבוצת המאכלים האלה והאלה. כמות - כך וכך. חלבונים - ... שומנים - ... וכך הלאה. בנוסף עקרונות נוספים כגון - גוון , ... ואם החסרתי משהו אזי השלימו בבקשה. אני מת להתחיל כבר ואם תעזרו לי אזי תבורכו. בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2005 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

אמנון שלום, השאלות שלך "גדולות" עלינו. אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ מסוג זה בפורום. עם זאת כדאי שתדע שמאד מומלץ שכל ארוחה תכלול את כל רכיבי התזונה החיוניים: חלבונים, שומנים, פחמימות ויטמינים ומינרלים. ההמלצה הכללית היא לצרוך כ 30% שומן, 20% חלבון ו 50% פחמימות. צריך 50 - 60 גרם חלבון ביום. רובנו צורך הרבה יותר. מומלץ לאכול 5-6 ארוחות קטנות ולא אחת או שתיים גדולות. לפחות בשתים מהארוחות צריך שיהיה סלט טרי המורכב מירקות מצבעים שונים. שתייה: 10 -12 כוסות ביום (בין הארוחות) - מים, תה צמחים, או מיץ ירקות. אשמח לתת לך יעוץ אישי מפורט יותר המותאם לצרכיך, או שתנסה למצוא מישהו באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית