מהם עקרונות להרכבת תפריט ?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה ובלה , שלום רב ! בהנחה ומצאתי טבלת מאכלים ואני ניגש לעבוד עליה. התוכלו לכוון אותי ? על פי איזה עקרונות עליי לבנות את התפריט ? למשל: ויטמינים+מינרלים - לחפש בקבוצת המאכלים האלה והאלה. כמות - כך וכך. חלבונים - ... שומנים - ... וכך הלאה. בנוסף עקרונות נוספים כגון - גוון , ... ואם החסרתי משהו אזי השלימו בבקשה. אני מת להתחיל כבר ואם תעזרו לי אזי תבורכו. בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון
אמנון שלום, השאלות שלך "גדולות" עלינו. אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ מסוג זה בפורום. עם זאת כדאי שתדע שמאד מומלץ שכל ארוחה תכלול את כל רכיבי התזונה החיוניים: חלבונים, שומנים, פחמימות ויטמינים ומינרלים. ההמלצה הכללית היא לצרוך כ 30% שומן, 20% חלבון ו 50% פחמימות. צריך 50 - 60 גרם חלבון ביום. רובנו צורך הרבה יותר. מומלץ לאכול 5-6 ארוחות קטנות ולא אחת או שתיים גדולות. לפחות בשתים מהארוחות צריך שיהיה סלט טרי המורכב מירקות מצבעים שונים. שתייה: 10 -12 כוסות ביום (בין הארוחות) - מים, תה צמחים, או מיץ ירקות. אשמח לתת לך יעוץ אישי מפורט יותר המותאם לצרכיך, או שתנסה למצוא מישהו באזור מגוריך. בהצלחה צביקה