חלב ,האם באמת בריא???

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/02/2005 | 02:39 | מאת: זיו

שלום ,נתקלתי במאמר הזה באתר יוגה מסויים ברשת,רציתי לדעת אם מה אמינות הדברים??? על חלב ופרות קדושות לתלמידי המרכז אנו ממליצים בחום להימנע לגמרי מצריכת כל מוצרי החלב. בדרך היוגה שלנו מצאנו שמוצרי חלב מאוד מעכבים התקדמות פיזית ורוחנית מאחר והם פוגעים פגיעה ממשית בבריאות הגוף, גם במינונים קטנים. מהניסיון האישי של כל צוות המרכז אנו יכולים לדווח שהוויתור על החלב עשה לכולנו רק טוב. הגוף נהיה קליל יותר, והמערכת החיסונית התחזקה לאין שיעור. בעבר כולנו סבלנו ממחלות כרוניות כמו סינוסיטיס, אלרגיות של העור, בעיות פרקים, ונטייה כללית לחלות בקלות. כל אלה ועוד, חלפו ללא שוב עם החלב. אין בתזונה הישראלית פרה יותר קדושה מחלב. מילדות מדקלמים באוזנינו שחלב זה בריאות, וכל אם אוהבת מתעקשת שהילדים ישתו חלב או שוקו, ויאכלו מעדני חלב. סיפרו לנו שאקטימל מחזק את המערכת החיסונית של הילדים, וגבינה מועשרת תמנע בריחת סידן אצל נשים. קשה לתפוס עד כמה הדעה שלנו מעוצבת על ידי פרסומות, וקשה עוד יותר להאמין עד כמה זו טעות להאמין להן. הצרה היא שאין אף גורם גדול בעל אינטרס חזק מספיק להפיץ את המידע החשוב הזה, ולעמוד מול הכוח האדיר של חברות החלב, והמיתוס שהן יצרו. בחרתי מספר קטעים מספרו של ד"ר אריה אבני שמספר על נזקי החלב, על מנת לשפוך אור על הנושא. מאחר ומובאים כאן רק מספר קטעים, נקטע הרצף התיאורטי המקורי של המידע. למי שמעוניין לקרוא עוד וגם לשפוט בעצמו את מידת האמינות של הכותב והמחקרים, אני ממליצה לעיין בספר המלא, אותו ניתן להוריד בחינם בכתובת - http://www.anonymous.org.il/nut-avni.htm בספר מידע נוסף על חלקו של החלב בתופעות כמו סרטן, קטרקט, מחלות לב וכלי דם, הפרעות התנהגות בקרב ילדים, ועוד, ולאחר כל נושא מצוינים המקורות. הכוונה היא לא סתם להפחיד, אלא לחדד את מודעות הציבור לנזקי החלב, ולעזור לאלה שכבר יודעים אך מתלבטים, להבין מדוע כדאי להם סוף סוף להיגמל... קטעי מידע מספרו של ד"ר אבני - "עזוב את העטינים שלי" - רקוויאם לחלב "...אני מציע, מבקש, מתחנן לא לאכול, ולא לתת למי שאוהבים -בעל, אישה, ילד- מוצרי חלב". "...אנסה להראות כי חלב פרה ומוצריו, הם מהגורמים הנכבדים הקשורים לתחלואה ולתמותה בעולם המערבי. אין ספק שיש עוד גורמים, וגם זמנם יגיע. ממול כל שותפות מועצת החלב וכל הרופאים שמעולם לא אמרו לחולה שלהם לא לגעת במוצרי חלב ולו לתקופת ניסיון, על מנת להתרשם מהתוצאות הממשיות"... "...לאלו הסקרנים לדעת, עוד לפני שקראו את הספר כולו, מדוע אני ורבים אחרים ממליצים לסלק את מוצרי חלב פרה מהמקרר הביתי, הנה רשימה קצרה של מפגעי חלב: ריבוי זרחן ומיעוט מגנזיום בחלב מפריעים לניצול הסידן. חלב קשור לדלקות אוזניים ולדלקות בדרכי נשימה בילדים. חלבוני החלב מעוררים תגובה חיסונית, המשפיעה על מערכת העיכול ועל איברי גוף שונים. רגישות לחלב עלולה לגרום להפרעה בהתנהגות. סוכר החלב אינו מתפרק במרבית אוכלוסיית ישראל וגורם למצוקה בטנית. גם אם נתעלם מהאנטיביוטיקה ושאר ההורמונים והרעלים שהפרה מקבלת בזריקות או עם המזון, חלב הפרה מכיל הרבה הורמונים של הפרה עצמה, שמשנים את המאזן ההורמונלי התקין של הגוף. החלב קשור למחלות סרטן השכיחות בעולם המערבי. חלבוני חלב שותפים בתהליכים חסימתיים בכלי דם. מאות החולים שלי שהפסיקו לאכול מוצרי חלב הם החיזוק המוצק לביטחון שלי בנושא. מרבית הרופאים יתנגדו לכל מה שכתבתי. גם הם צופים בפרסומי חלב בטלוויזיה, הממומנות על ידי החברות שמעוניינות למכור"... רגישות לחלב פרה "... האנזימים לקטאז ורנין, מתחילים להעלם בהדרגה ממערכת העיכול בגיל שנה שנתיים בכל היונקים. מגיל שנה לערך אין הגוף זקוק לחלב ששני אנזימים אלו היו חיוניים לפירוקו. אם כל יונק בעולם נגמל מחלב אמו בגיל מס' חודשים, ואפילו האנזימים הייחודיים מתחילים להעלם ממערכת העיכול שלו, כנראה שהטבע קבע שכל אמא תזין רק את ילדה ובתום מס' חודשים יסתיים זרם החלב. ומה יאכל היונק אחרי שנגמל? הכול, מלבד מוצרי חלב"... "...בדם האדם המבוגר חלבון הפרה אינו מעוררים ברוב המקרים את המערכת החיסונית. וכך, בלא התרעה, בהשקט ובבטחה, הם מחוללים בגוף את הנזקים המצטברים שיפורטו בפרק על מחלות מבוגרים..." ..." אם שאיפת האישה הישראלית, והמערבית בכלל, להקטין את שכיחות סרטן השד העכשווית, ולהידמות לנשות מזרח אסיה מבחינה זו, חייבות הן להיפרד לשלום, על אף הקשיים והערגה הרגשית ממוצרי החלב" ..."על פי המחקר, חשוב להימנע ממתן מוצרי חלב לנשים בהריון ואחר הלידה, וכן בגיל ההתבגרות..." "...בריחת סידן היא מחלה של העולם המערבי, העולם שמוצרי חלב פרה תופסים חלק נכבד מהמקרר שלו. היא נדירה יותר במזרח ובארצות אפריקה, שם חלב פרה אינו מוכר. "..בסקר פרוספקטיבי שהחל ב- 1980 ופורסם ב- 1997, ועקב אחרי כ- 78,000 נשים בגיל 34-59, נמצא כי כמות השברים בעצם הירך באלו שצרכו מוצרי חלב ותוספות סידן הייתה גבוהה פי 1.45 מאשר בנשים שלא צרכו מוצרי חלב. ככל שנרבה באכילת מוצרי חלב, אנחנו אוכלים יותר חלבון שמגביר את אובדן הסידן".. ..."דווקא אוכלוסיות הצורכות חלב פרה ומוצריו, שמספרים לנו על עושרו בסידן, סובלת מעצמות מדולדלות סידן ומעליה מתמדת בשכיחות השברים. האם כדי לשפר מבנה העצם נחוצות גבינות מעושרות בסידן, יוגורטים עתירי בריאות, מסטיקים עם סידן, כדורי סידן, FOSALAN, וויטמינים והורמונים לכל אישה? התשובה היא כן אם מאמינים לפרסומות. התשובה היא כן אם לא מאמינים בתבונת הטבע, שברא את האדם. למה שהסידן יברח? ומה אוכלות החיות? מה אוכלת הפרה ברפת? מוצרי חלב להעשרת מאגרי סידן לעת זקנה? הן בסך הכול צמודות להוראות התזונה שקיבל פעם האדם, ורשומות בספר בראשית פרק א:29. ''ויאמר אלוהים הנה נתתי לכם את כל עשב זרע אשר על פני כל הארץ ואת כל העץ אשר בו פרי עץ זרע לכם יהיה לאכלה''. .." מלבד מחלות החלב המוכרות, האלרגיות והאסטמות, מחלות לב וסרטן, יש לנשות המערב צרות נוספות משלהן, הקשורות לחלב. בשפה הסינית אין את המלה גלי חום. לא שאין חמסינים או בעיות מזג אוויר בסין, אלא שבמיקרוקוסמוס הנקרא גוף האישה הסינית אין אותן ''סערות'' חום פתאומיות, ההזעה ומצבי הרוח המוכרים לאישה המערבית בגיל המעבר. ההבדל בין האישה המערבית לסינית, הוא גם כמות הסויה שהאישה הסינית צורכת, אך בעיקר העובדה שהיא אינה אוכלת מוצרי חלב פרה"... ..."מאחורי התזונאית הממליצה על המוצרים 'עתירי הסידן' עומד משק החלב. ''תנובה'' מכרה תוצרת חלב בסכום 4.5 מיליארד ש''ח בשנת 1999. בפרסום המוצרים היא השקיעה הרבה מעל 100 מיליון. ולא הזכרנו את יצרני החלב הקטנים יותר. "...המלצתי היא לא להכניס מוצרי חלב למקרר. לא אוכלים את מה שאין "... (הקטעים נלקחו מתוך ספרו של ד"ר אריה אבני) אין סיבה לדאוג ממחסור בסידן כשמוותרים על חלב! ישנם מזונות רבים המכילים סידן שנספג בצורה טובה, ואינם גורמים נזק לבריאות. (אגב, יחסית מעט מהסידן שבחלב בכלל נספג בגוף). כמה מהמאכלים העשירים בסידן: חסה, כרוב, פטרוזיליה, קוזברה, עלי חרדל, סלרי, גרגירי חומוס, טופו, כל מאכלי הסויה, שומשום מלא, טחינה משומשום מלא, אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה, סברס, תאנים, תפוזים, מים מינרליים.

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2005 | 11:43 | מאת: יעל

בקיצור.. תשתו חלב סויה !

18/02/2005 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

זיו שלום, הנושא שנוי במחלוקת. יש מחקרים לכאן ולכאן. מוצר החלב באמת עשירים בשאריות חומרי הדברה, תרופות והורמונים, שומן רווי ולקטוז (סוכר החלב) וקזאין ( חלבון החלב) שחלק מהאנשים רגישים אליהם ומפתחים תגובות אלרגיות (שילשולים, גזים, נפיחות, פריחה בעור ועוד). עם זאת בגלל חוסר הידע בתזונה,אנשים לא מקבלים מספיק סידן בתזונה ולכן יש חוסרים. גם אתה בציטוט הארוך לא הזכרת מוצרי מזון המונעים ספיגת סידן בגוף או גורמים להפרשה מוגברת שלו. התברר, כי בני נוער בארצות הברית שהפסיקו לשתות חלב ועברו למשקאות תוססים, הגיעו לחוסרים משמעותיים בסידן. לסיכום, אפשר לדעתי להתקיים בלי מוצרי חלב, אך צריך לקבל הדרכה מקצועית. אגב, התזונה היוגית הקלאסית (מסוג סאטווה) כוללת שתיית חלב... בהצלחה צביקה

19/02/2005 | 02:58 | מאת: זיו

תודה לגבי משקאות תוססים אני חושב ,שזה שנוי במחלוקת ,כי כולנו יודעים על הנזקים שקולה ודיאט קולה יכולים לגרום אז יכול להיות שלא בגלל אי שתית החלב הגיעו לחוסרים משמעותיים בסידן,אלא בגלל המרכיבים הכימיים של המשקאות התוססים גם השאלה מה הם אכלו בנוסף ,לפי דעתי או שחסרים לנו פרמטרים על ה"מחקר" ,ואיך חקרו את הקבוצות ביקורת

מנהל פורום תזונה טבעית