שקדים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/02/2005 | 02:06 | מאת: דינה

שלום צביקה, באחת ההודעות המלצת להשרות את השקדים ל-4 שעות במים ואז להוריד את הקליפה. האם יש סיבה תזונתית כולשהי לזה? או שזה פשוט עניין של טעם? אני מתכוונת להורדת הקליפה... ואיזה אגוזים עוד מומלץ לאכול מלבד אגוזי-מלך ושקדים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/02/2005 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, לקליפה אין ערך תזונתי והיא מכילה כמות מסויימת של ציאניד ולכן כדאי להוריד אותה. אני לא ממליץ לעשות "קיצור דרך" ולהשרות את השקדים במים רותחים. לכל האגוזים יש יתרונות בריאותיים רק שמבחינת יחס שומן / חלבון הם עשירים יותר בשומן ולכן עדיף לצרוך שקדים וזרעונים. כדאי לאכול 1 - 2 אגוזי ברזיל ביום, עם הקליפה, אשר מכילה סלניום. זהו מינרל חיוני הנחשב אנטי אוקסידנט חזק. בהצלחה צביקה

03/02/2005 | 19:43 | מאת: דינה

תודה על העצה. ורק עוד שאלה לגבי גרעינים. האם גם אותם לא כדאי לקלות? מומלץ גם אותם להשרות במים?

מנהל פורום תזונה טבעית