לצביקה ולדיאטנית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רציתי לדעת האם: קינואה ו/או דוחן ו/או שיבולת שועל(זו שניראת כמו אורז) ו/או גריסים יכולים להוות תוספת בארוחה בימקום אורז או פתיתים או איטריות? (הכוונה כאשר מבשלים אותם כמו את האורז ולא במרק או דייסה) מי מהם עדיף? בנוסף רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי הגריסים (יש גריסי פנינה ויש גריסים עבים ) והאם יש דבר כזה כמו גריסים מלאים? תודה
אורז (לבן), פתיתים ואטריות מקמח לבן זה מזון חסר ערך תזונתי השודד מהגוף ויטמינים ומינרלים ומעניק רק קלוריות ריקות. מומלץ להשתמש בדגנים מלאים כגון: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינוא אמרנט, שיבולת שועל גריסים ועוד. כדאי לגוון עם סוגי הדגנים ולא לאכול כל יום אותו סוג. גריסי פנינה הם יותר מעובדים וגריסים עבים הם יותר טבעיים ולכן דורשים בישול ארוך יותר (כמו אורז). קינואה הוא מזון איכותי ביותר ויש בו כ 10% חלבון. בהצלחה צביקה
אבקש לדעת אם אפשר לאכול קינואה כאשר יש אי ספיקת כליות כרונית עם ערכים של קראטנין 1.7