שאלה לצביקה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/01/2005 | 00:42 | מאת: אני

פירסמת רשימה של חומרי E ראיתי ברשימה ש- E341 עושה בעיות עיכול וזה כלל לא מסתדר לי כי בכל היוגורטים כלל הטיבעיים ישנו תוסף זה שהוא תוסף סידן בעצם ודווקא ביוגורט ועוד יוגורט לבן - טיבעי ניראה לי שהדבר האחרון ההגיוני יהיה שיהיה בו חומר שעושה בעיות עיכול ניראה לי שיש כאן איזושהי טעות כי שאלתי ובפרוש נאמר לי שה- E341 הוא פשוט שם הקוד לסידן שמוסיפים אודה לך על הסבר

לקריאה נוספת והעמקה
26/01/2005 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

שלוםרב, א. אני לא אחראי לרשימה ולא הכנתי אותה. אני מגיש אותה כשרות לציבור וכל אדם האחראי לבריאותו ילך ויבדוק את נכונותה.יש היום אפשרות לחפש ולבדוק ברשת. בנוסף, אני מציע לך לקנות את ספרו של דר' חיים סדובסקי "לסלק את הקוץ" - שם מפורטות תופעות הלוואי של כל תוספי המזון. מה שנראה לך הגיוני (שלא יכניסו תוספים מזיקים ביוגורט טבעי) לא תמיד מסתדר עם שיקולים מסחריים של היצרנים. בעיני נראה הגיוני מאד שכאשר מוסיפים תוסף (מינרל) חיצוני למזון טבעי זה עלול לגרום להפרעות עיכול אצל חלק מהאנשים. למה צריך כל הזמן להוסיף חומרים ולא להסתפק במה שהטבע נתן? עשיתי חיפוש קצר ומצאתי שבכנס בנושאי תזונה של כמה מדינות אירופאיות, המשלחת הגרמנית הביעה חוסר שביעות רצון מהוספת תוספים למוצרי חלב. להלן חלק מהדברים: The German delegation regrets that additives E500 (sodium carbonates), E338 (phosphoric acid), E339 (sodium phosphates), E340 (potassium phosphates), E341 (calcium phosphates), E343(magnesium phosphates), E450(diphosphates), E451(triphosphates) AND E452 (polyphosphates) have been generally authorized for soured cream butter although there was no technological requirement which justified it. The German delegation believes that the additive E 500 (sodium carbonates) AND the phosphates actually used should be authorized only for specific products in the manufacture of which such substances are traditionally used in Sweden AND Finland. קישור: http://www.foodlaw.rdg.ac.uk/news/eu-98-31.htm בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית