לצביקה - המשך (למיקרה שלא ראית את השאלה בשירשור)
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי במאמר על סיבים באתר שלך שם רשום שסיבים מסיסים מאיטים את פעילות התרוקנות הקיבה ולא מסיסים מזרזים את התקרוקנות הקיבה האם מומלץ לצרוך שיבולת שועל במצב של היתרוקנות איטית? איזה סוג סיבים יש בפסיליום? האם אתה לא ממליץ לקחת פסיליום על בסיס יומי? (למשל כ -2 -3 כפיות ביום) מתי ביכלל כדאי לקחת את הפסיליום? (מתי ביום) אני מצרף ציטוט מיתוך המאמר באתר שלך אודות הסיבים ואודה לך אם תבהיר את אי ההבנה אם קיימת אודות הסיבים הנמסים ואודות החשש עקב זה למשל מלאכול דייסת קוואקר או משהו אחר עם סיבים נמסים מיתוך המאמר אודות הסיבים: ==================== "הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. הסיבים השכיחים במזון הם צלולוזה (תאית), המי-צלולוזה, ליגנין, פקטין, חומרי גומי (Gums), ריריות, דבקים..." תודה