שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/01/2005 | 12:15 | מאת: אבי

ראיתי שמאוד מומלץ לאכול דייסת שיבולת שועל - שזה מאוד בריא ומכיל סיבים טובים עוזר לעיכול ולכולסטרול השאלה שלי היא האם הכוונה לשיבולת שועל הלבנ - האינסטנט שיש בסופרים או האם הכוונה כאן לשיבולת שועל שניראת כמו גריסים הנימכרת בחנויות הטבע האם זה משנה?? איך משתמשים בזו הנימכרת בחנויות הטבע? ועוד שאלה - האם שיבולת שועל (הלבנה וזו מחנויות הטבע ) אפשר גם לאכול כמו שהיא כלומר להוסיף ליוגורט וכ"ו או שצריך תמיד לבשל אותה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
17/01/2005 | 13:00 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, מומלץ לאכול שיבולת שועל גסה (נראה כמו שבבים). זה מצריך יותר בישול אבל יותר בריא. את הסוג שנראה כמו גריסים צריך לבשל כמו אורז. לגבי ה"אינסטנט" אפשר לאכול - זה יותר טוב מסולת, או פודניג. אפשר לאכול ללא בישול (במיוחד סובין שיבולת שועל) לאחר השרייה, אבל כדאי לבשל. אני מציע לא לבשל עם חלב אלא עם מים, או חלב סויה. אפשר להוסיף, קינמון, ג'ינג'ר ולהמתיק עם מולסה. בהצלחה צביקה

17/01/2005 | 13:29 | מאת: אבי

תודה על התשובה אך לא ברור לי -- שבבים זה מה שיש באינסטנט (לדוגמא שיבולת שועל של חברת קוואקר או אחרות אני לא מדבר על אלו שיש בהם גם ממתיקים וכ"ו אלא על כאלו שיש בהם רק שיבולת שועל ) והסוג השני שראיתי בחנויות טבע ניראה כמו אורז האם יש סוג שלישי - השבבים שאתה מדבר עלייהם אני לא כל כך מבין ואם יש איפה??? ריאיתי או כזה של קוואקר או את צורת האורז

מנהל פורום תזונה טבעית