שאלה על שוקולד מריר ועל סלט במקדונלד'ס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/12/2004 | 19:16 | מאת: שגית

שלום, יש לי 2 שאלות 1. פורסם, גם במעריב אתמול שבריא לאכול שוקלד - מריר דווקא. במעריב של אתמול נכתב - חפיסה ביום ! שאלתי, אם קונים קקאו - את החומר גלם (לא שוקולית או משהו כזה) ועושים קקאו (מיים רותחים + קקאו) - האם יש לזה אותם יתרונות בריאותיים ? וחוץ מזה - מה עם החסרונות כמו השומנים שבשוקולד מריר ? 2. אומרים שסלט זה בריא, ורשת כמו מקדונלד'ס התחילה עם סלטים. מה שאני יודעת, שלא חותכים את זה טרי לפני שהלקוח מבקש, אלא זה מגיע אליהם חתוך מהמפעל (נגיד בתחילת היום) בקופסא - וכשלקוח רוצה - מוכרים לו. והשאלה - האם סלט שנחתך חצי יום קודם - עדין בריא ? אודה על התשובות.

לקריאה נוספת והעמקה
21/12/2004 | 21:38 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, שאלת שאלות טובות וחשובות. 1. בנושא השוקולד אני מציע להתייחס אליו במונחים של עלות (נזק) לעומת התועלת (יתרונות בריאותיים). אכן נמצא במחקרים כי בקקאו יש חומרים נוגדי חימצון ואנטי סרטניים, אך יש לו גם הרבה חסרונות שאותן מעדיפים להסתיר הכתבות הצעקניות בעיתונים. להלן חלק מהנזקים של השוקולד: • זהו מזון אנרגטי המכיל 55% שומן, 15% חלבון, 10% עמילן. • הואמכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין • חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) - מונעת ספיגת סידן מהמזון ועלולה לגרום לאבנים בכליות • תיאוברמין - כמו קפאין • שומן רווי - מגביר רמת כולסטרול, טריגליצרידים • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - עלול לגרום גידול בשד. בנוסף גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיות. לאור זאת אני לא חושב שהקקאו הוא מזון בריאות שיש לצרוך בכמות שציינת אם בכלל. במזון הטבעי יש שפע של חומרים נוגדי חימצון אחרים. 2. הסלט המוכן בשקיות הוא בעל ערך תזונתי נמוך. הירקות החתוכים מתחמצנים במהירות. אני לא בטוח שזה היה בשקיות רק חצי יום. כדאי לצרוך ירקות טריים שלא שהו במקרר יותר משלושה ימים. יחד עם זאת, הסלט הזה עדיף על צ'יפס ותוספות אחרות חסרות ערך תזונתי ומזיקות. בהצלחה צביקה • נמצא קשר בין גידולים בשד לחומר המצוי בשוקולד.

22/12/2004 | 13:41 | מאת: שגית

ראשית תודה על התשובות. רציתי הבהרות א. אם שותים קקאו, אז זה כבר לא 55% שומן, 15% חלבון, 10% עמילן, ואז שאלה האם זה עדיף ? ב. אם אוכלים שוקולד - אז כמה זמן תהיה בעיה של ספיגת הסידן ? כלומר, אם נגיד אכלתי סלט עם טחינה, שבה הרבה סידן, כמה זמן לפני ואחרי עדיף לא לגעת בשוקלד/קפה/תה ? ג. זה כבר לא שאלה, אלא אם זה מעניין אותך - הינה קישור לכתבה שלפיה "סלטי הבריאות" של מקדונלד'ס משמינים יותר מההמבורגר. זה בתגובה על זה שכתבת שהסלט עדיף... כנראה לא תמיד. הכתבה כאן http://nfc.msn.co.il/archive/001-D-41911-00.html?tag=20-46-46

מנהל פורום תזונה טבעית