איזה ממתיק מלאכותי עדיף?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בקבוצת התמיכה להרזייה "דיאטה קלאב" אומרים להשתמש בסוכרא דיאט. אבל כתוב על גבי האריזה שזה עשוי מסוכר רגיל, אז מהו ההסבר לכך ? האם "מתוק וקל" או סוכרזית - פחות טוב? מזיק יותר? מכל מקום - מה עדיף?
אביגיל שלום, מניסוח השאלה אני מבין שאת מוטרדת מהערך הקלורי של הממתיק ולא מהנזק הבריאותי האפשרי. אמנם זהו פורום "תזונה ודיאטה", אבל אני לא חושב שבשם ה"דיאטה" צריך לפגוע בבריאות. שיטת "דיאטה קלאב" היא שיטת מצויינת להרזייה (מהיכרות אישית), אבל הם רוצים לראות תוצאות במשקל ולא שמים מספיק דגש (לטעמי) על הנזקים האפשריים של הממתיקים המלאכותיים, צבעי המאכל והמלח המופיעים בשפע בתפריט שלהם (המטרה מקדשת את האמצעים..). לסיכום, "זה נבלה וזה טריפה" - כל הממתיקים המלאכותיים מזיקים כולל הלהיט החדש: "סוכרה-דיאט (ספלנדה, סוכרלוז בלעז) המיוצר מהכלרה (הכנסת כלור) של מולקולות של סוכר. אני יודע שלא עניתי על שאלתך, אבל כדאי שתקראי לפחות פעמיים את התשובה ותחשבי על כך. בהצלחה צביקה
ואם כבר סוכר, קראתי שאין יותר מדיי עדיפות לסוכר החום ושהערך התזונתי שלו לא גבוה בהרבה משל הסוכר הלבן זה נכון ?