שאלה נוספת לגבי הטיפול ההומיאופתי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/12/2004 | 00:09 | מאת: נתי

קודם כל תודה על התשובה לגבי טיפול הומיאופתי ב-CFS . שאלתי העיקרית הייתה לגבי הקמח הלבן.. שאם אני אמנע לחלוטין מקמח לבן לא תגרם שום החמרה פתאומית ולאחר מכן עלייה שכן הקמח הלבן מרכיב את מרבית מתזונת יומי(עד לפני זמן מה בכל אופן).. שאלה נוספת האם להימנע גם מקמח דורום, קמח תירס וכדומה או רק קמח לבן?? ההומיאופתית לא פירטה וגם לא שאלתי.. תודה מראש נתי

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2004 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

נתי שלום, כדאי להימנע לחלוטין מקמח לבן ומוצריו (לחם לבן, חלה, פסטה, עוגות). אפשר להחליף במוצרי קמח מלא. לא יגרם שום נזק להיפך. הקמח הלבן גורם לחוסרים של ויטמינים ומינרלים. אפשר לצרוך מעט קמח דורום וקמח תירס, אבל כדאי שתדע שלקמח תירס יש ערך גליקמי גבוה (מעלה רמת סוכר בדם) ולכן זה לא "להיט" בעיני. אני מציע שתיתן "צ'אנס" למטפלת שלך. אני בטוח שאם תחפש תוכל בקלות למצוא דיאטנית קלינית או רופא שיגידו לך שהכל שטויות ואפשר לאכול קמח לבן... אבל, מסיבה זו או אחרת, אתה בחרת בשיטה הטיפולית הזאת ולכן אני מציע שתמשיך. לרפואה הקונבנציונלית אין מענה ל CFS וברפואה המשלימה מנסים לחזק את המערכת החיסונית ואחד הדרכים לעשות זאת היא להימנע ממזון שמחליש את הגוף ולאכול מזון מחזק. בהצלחה צביקה

07/12/2004 | 11:09 | מאת: צביקה קורן

נתי שלום, במחקר שנערך בארה"ב והתפרסם בנובמבר 2004 בבטאון האגודה האמריקאית לסוכרת נמצא, כי אנשים הצורכים מוצרי קמח לבן ומוצרים אחרים בעלי אינדקס גליקמי גבוה נמצאים ברמת סיכון לחלות בסוכרת סוג 2. להלן קישור למחקר: http://care.diabetesjournals.org/cgi/content/abstract/27/11/2701 כפי שאמרתי, לא רק שלא יגרם לך נזק, אלא שאתה תשדרג את בריאותך אם תפסיק לצרוך קמח לבן. . בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית