לא יודעת מה לעשות צריכה עזרה דחוףףףף

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/11/2004 | 18:59 | מאת: המתוסכלת

קודם כל אני בת 16 וחצי אני שוקלת 40 קילו וגובהי הוא 1.58 עשיתי דיאטת יו יו במשך חודשיים ורזיתי 6 קילו היו ימים שהייתי אוכלת הרבה ולא הייתי מצליחה להפסיק והרגשתי לא טוב עם עצמי והיו ימים שלא אכלתי בכלל כלום ועכשיו כבר נמאס לי ואני רוצה לחזור לאכול נורמלי אבל אני מפחדת לעלות במשקל...אני רוצה להישאר כמו שאני...אה ואם אני אוכלת לדוגמא 1500 קלוריות אז אני משמינה בטירוףף והבטן מתנפחת לי והיא יורדת לי אחרי שאני לא אוכלת יום שלם... 1. כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום בשביל לא להשמין בכלל? 2. ומה אפשר לעשות במצב כמו שלי? בתודה מראש...המתוסכלת...

01/11/2004 | 23:24 | מאת: שני

לכל גוף יש משקל מינימום, וכלל אצבע - כשהמחזור פוסק, סימן שהמשקל הקיים נמוך מהמשקל הרצוי. אני לא מבינה מה את שואלת ומה את מצפה שיגידו לך, הבעיה שלך ככל הנראה היא לא בעיה פיזית אלא בעיה פסיכוביולוגית. לכי למרפאה להפרעות אכילה וקווי שלא הרסת לעצמך את האפשרות להרות בעתיד.

02/11/2004 | 11:11 | מאת: בלה אגמון

שני, כשמדברים עם אנשים עם בעיה רצוי מאד לנקוט גישה הרבה יותר גמישה מבינה ואמפטית. אם את רוצה לענות תחשבי קצת מה עושה התגובה שלך לבחורה שאולי באמת סובלת מהפרעת אכילה וצריכה תמיכה ואמפטיה ולא נו, נו, נו. אז להבא יותר אנושיות בתשובה.

02/11/2004 | 11:15 | מאת: בלה אגמון

שלום לך, עושה רושם שיש לך בעיה סביב דימוי גוף, אכילה ואיזון פנימי. גיל 16 הוא גיל מאד לא פשוט במיוחד בחברה התחרותית שלנו. מצד אחד מקבלים דגם של רזון קיצוני ,מצד שיני יש המון מזון מעובד שמן ולא בריא בסיביבה,מצד שלישי הרבה מתחים שאנחנו פורקים בעזרת אכל. עושה רושם שנקלעת קצת למעגל הדיאטה. אני לא חושבת שיש לך הפרעת אכילה אלא הפרעה באכילה - מצב הרבה פחות חמור מהפרעת אכילה. עליך לקבל הכוונה לתזונה נכונה ואיזון פנימי אצל דיאטנית קלינית . את יכולה להתקשר אלי ואנסה לכוון אותך. 0528303005

מנהל פורום תזונה טבעית