דיאטה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/08/2000 | 09:28 | מאת: קרן

שלום סמדר, אני בחורה בת 28 מלאה מאוד והתחלתי דיאטה לאחרונה. אני מקפידה לאכול פירות ירקות, אין לי שגעון למתוקים ואין לי בולמוסי אוכל, ובאמת שכללית איני אוכלת הרבה ולמרות זאת עקב דכאון השמנתי הרבה לאחרונה. רציתי לדעת אם יש כדורים כלשהם בשוק שעוזרים לדיאטה לאנשים שפשוט קשה להם להרזות, בעבר הייתי בדיאטה וקיבלתי מרופאת משפחה נובירזין, האם יכול להיות שזה הרס לי משהו?, ושאלה אחרונה שמעתי על ניתוח שבו שמים טבעת על הקיבה ושזה אינו ניתוח קשה. האם תוכלי לתת לי מידע כללי ואיפה עושים את זה. תודה.

24/08/2000 | 18:56 | מאת: סמדר בן נון

שלום קרן, הדרך לשמור על משקל תקין היא ארוכה ואיטית ושום "קיצור דרך" לא יעזור כאן. התרופה שציינת לא מומלצת בכלל לשימוש מאחר והיא עלולה לגרום לפגיעה בלב וגם במוח (גם לגרום לדיכאון !). הניתוח הוא ניתוח לא קל בכלל, לא מומלץ לכל אחד ולא מהווה פיתרון למי שלא הפנים את העובדה שצריך לשנות את הרגלי האכילה (את יכולה לקרוא על הניתוח בפירוט בתשובות שעניתי לקוראים. לחצי על "חיפוש" והקישי "ניתוח קיצור קיבה"). אין שום כדורים שיוכלו לפתור לך את הבעיה לטווח הארוך - והעיקר כאן הוא הטווח הארוך. ירידה לטווח קצר, אם איננה נעשית בדרך הנכונה, תגרום לעלייה גדולה יותר בהמשך ולקושי עוד יותר גדול להוריד אח"כ. כל דיאטה שתעשי בחיים - תהפוך את הדיאטה הבאה לקשה יותר ואת הירידה הבאה לאיטית יותר. יותר מאשר דיאטה, הייתי ממליצה לך להתחיל בפעילות גופנית רצינית - זה עוזר לפעמים יותר מאשר השקעת מחשבה בתפריט. קרן חביבתי,אין לך ברירה אלא ללכת לייעוץ אצל דיאטן/נית קליני/ת, לא בשביל שיתנו לך תפריט - אלא כדי שילמדו אותך כללים לאכילה נכונה והרגלי אכילה אותם תוכלי ליישם תמיד, בכל מקום ולכל החיים. וזכרי - ירידה איטית היא ירידה שתחזיק יותר זמן ! בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית