תזונה בררנית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/08/2000 | 11:38 | מאת: סיגל

שלום! אני צמחונית מזה 12 שנה בערך כולל דגים ואוכלת ביצה פעם בחצי שנה בערך. ואין סיכוי שאוכל להכניס לפה את המאכלים הנ"ל. אני בטוחה שזה חוסר רב בגוף מבחינת ויטמינים ומינרלים. רציתי לדעת מה אני צריכה לאכול על מנת להשלים את התזונה שלי חוץ מסויה כי אני גם לא אוכלת סויה. רוב התזונה שלי מבוססת על פירות ירקות, לחם מלא. תודה .

24/08/2000 | 18:39 | מאת: סמדר בן נון

שלום סיגל, קודם כל - את צריכה לברר את החוסרים שניתנים לבירור והם - ברזל וויטמין B12 בבדיקת דם. אם חסר לך B12 - תצטרכי לקחת כדורים כי אין שום אפשרות להשלים אותו ממזון צמחי. ברזל - יש בקטניות כמו שעועית לבנה, עדשים, פול וחומוס, גם בשומושום ומוצריו (טחינה , חלבה) ומעט בשקדים ופירות יבשים. תצטרכי לאכול הרבה מהמאכלים האלה כדי להשלים את החוסר - ואם לא, לקחת גם כדורי ברזל. לגבי החוסר בחלבון - פה יהיה לך קשה כי החלבון הטוב ביותר הוא חלבון הביצה ואח"כ בשרים. אני מקווה שאת אוכלת הרבה מוצרי חלב... בכל מקרה, כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית קלינית להשלמת הבירורים. אם את מעוניינת בייעוץ פרטי שלי, את מוזמנת ללחוץ על השם שלי שמופיע בתשובה, וכך תגיעי לתא הדואר האישי שלי.

מנהל פורום תזונה טבעית