חומצה פולית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה תפקידה של חומצה פולית? מה משמעות של מחסור בגוף של חומצה פולית? באיזה סוגי מזונות ניתן למצוא חומצה פולית? בתודה מראש רחל.
שלום רחל, חומצה פולית היא ויטמין המשתתף בתהליכים בגוף הקשורים ליצירת תאי דם בעיקר. בשנים האחרונות התברר שתוספת של חומצה פולית לנשים בגיל פריון יכולה למנוע היווצרות מומים במע' העצבים של עוברים ומחסור בה אצל נשים הרות יכול לזרז התפתחות מומים כאלה. (אני ממליצה לכל אישה שרוצה להיכנס להריון להתחיל לקחת חומצה פולית). בנוסף, חומצה פולית עוזרת לפרק חומר שנקרא הומוציסטאין, שברמות גבוהות בגוף יכול להגביר את הסיכון למחלות לב וכלי-דם (עדיין נמצא במחקר). יש רופאים שממליצים לכל מי שנמצא בסיכון למחלת טרשת עורקים או טרומבוזות או שבץ מוחי - להתחיל לקחת חומצה פולית. חוסר בחומצה פולית עלול לגרום לאנמיה - בגלל פגם בייצור תאי הדם האדומים. סימני האנמיה הם חולשה, חיוורון, עייפות, חוסר תיאבון ועוד. סימני חוסר נוספים יכולים להיות דלקות מעיים (פחות שכיח). המקור לחומצה פולית במזון הוא בעיקר מירקות ירוקים ועליים כמו תרד, עלי סלק, כרוב, ברוקולי וגם שעועית ירוקה, קטניות, אגוזים, שקדים, שיבולת שועל. אפשר לבדוק רמות חומצה פולית בדם ע"י בדיקת דם.