דיאטה עקב סכרת הריונית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/01/2001 | 16:18 | מאת: ליאת

לפני הכל, אותך אני מכירה ומטופלת במרפאה שבה את עובדת. אני כמובן תחת שם בדוי כאן. כדי לגוון את האוכל שאני אוכלת בגלל הדיאטה שחייבו אותי לעשות (עליה ישבתי איתך), חיפשתי מתכונים דלי סוכרים... אך הבעיה היא שאין לי מושג כמה מותר לי לקחת... מאכלים בסיסיים אפשר לחשב אך מטעמים מורכבים דלי סוכרים, איתם אני מתקשה ומוותרת. איך מחשבים?

לקריאה נוספת והעמקה
18/01/2001 | 19:11 | מאת: סמדר בן נון

הי ליאת, איזה כיף שאנחנו מכירות ! יש מתכונים דלי סוכר בספרי בישול המיועדים לסוכרתיים (אפשר לחפש בחנויות הספרים או לשאול באגודה הישראלית לסוכרת) ולפעמים גם בספרים של שומרי משקל או ספרי הרזייה אחרים. הכלל הוא: מנת פחמימות = 15 גר' פחמימות = פרוסת לחם. אם במתכון לעוגה כתוב שמנת עוגה שווה לשתי מנות של פחמימות, אזי אפשר להחליף את העוגה בשתי פרוסות לחם או בכל מנת פחמימות אחרת, לפי התחליפים (שאת כבר מכירה). למשל - רוב העוגות ללא תוספת סוכר שנמצאות בחנויות ("עוגה קלילה" של אנג'ל או עוגות הבית -לייט של אוסם) מכילות כמות פחמימות של כ- 15 גר' בפרוסה דקה (בעובי של אצבע) ורוב העוגות שעשויות עם תחליפי סוכר הן לפי אותו עיקרון. חוץ מזה - יש במרפאה כמה דוגמאות למתכונים לסוכרתיים, את יכולה לבוא ולקחת. להתראות !

מנהל פורום תזונה טבעית