ההבדל בין סוכר לבן לסוכר חום או פירות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קיבלתי תפריט דיאטה מתזונאית מכבי טבעי. בעיקבות המלצתה הורדתי- מוצרי חלב, סוכר לבן, קמח לבן ושוקולד. והוספתי הרבה ירקות, פירות, שיבולת שועל, אגוזים ופירות יבשים. קודם כל אני מרגישה טוב אבל שמתי לב שיוצא לי לאכול הרבה יותר סוכר אומנם טיבעי אבל לא רק שאני לא מעוניינת להשמין אלא אפילו לרזות איזה 5 קילו, עד עכשיו לא הרגשתי עלייה במשקל איך את יכולה להסביר את זה? שמעתי פעם שהגוף יודע לפרק טוב יותר סוכרים טיבעיים האם זה נכון? והאם אכילה מוגברת של סיבים תזונתיים עוזרת גם בירידה במשקל?
שלום עינת סוכר הוא סוכר הוא סוכר, גם אם הוא חום וגם אם מקורו טבעי. הסיבה לכך שאת לא עולה במשקל היא כי את אוכלת יותר מזונות שמכילים סיבים תזונתיים ונוזלים, כך את חשה שובע מהר יותר ולאורך יותר זמן, ובסך הכל אוכלת פחות קלוריות ממה שהיית אוכלת אם היית כוללת בתפריט גם קמח לבן (עוגות, עוגיות, פיתות ) וממתקים (שוקולד וכד'.). סיבים תזונתיים אכן מסייעים לאכול פחות , כאמור, ולכן אכילה של מזונות המכילים יותר סיבים (למשל קמח מלא במקום קמח לבן, או פירות במקום עוגיות) תורמת להפחתת כמות הקלוריות הכוללת שאת אוכלת במהלך היום. יחד עם זאת, כמובן אפשרי לעלות במשקל גם עם תפריט "טבעי", ועדיין כדאי לשים לב לכמויות, במיוחד של מזונות עתירי שומן כמו אגוזים, פיצוחים, טחינה, שמן וכד'. בהצלחה.