צבעי מאכל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/04/2003 | 08:13 | מאת: מרים

שלום רב, אני מקפידה לא להכניס הביתה (ולפה) מאכלים שיש בהם צבעי מאכל סינטטיים. מצאתי לאחרונה ארטיקים עם צבעי מאכל טבעיים. אני מבקשת לשאול: האם צבעי מאכל טבעיים (כגון E100 או E 160 )אינם מסוכנים לבריאות? ממה הם עשויים?

לקריאה נוספת והעמקה
19/04/2003 | 11:18 | מאת: נירה אולנד

שלום מרים צבעי מאכל טבעיים הם לעתים קרובות חומרי צבע שהופקו ממקורות טבעיים, חלקם אפילו חומרים בעלי ערך תזונתי, כמו בטא קרוטן (צבע צהוב וכתום), ליקופן (צבע אדום) וכד'. לבירור הצבעים שאת שואלת עליהם, נסי את הספר "לסלק את הקוץ" מאת ד"ר חיים סדובסקי. אני לא משוכנעת שהוא צודק בכל מה שהוא כותב, אך לפחות תמצאי שם רשימה של הקודים של הצבעים, ומה הם אומרים. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית