ברזל באוכל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/12/2000 | 17:55 | מאת: ליבי

באיזה מאכלים ומזונות קיים את כמות הברזל הגדולה ביותר? רמת ההמוגלובין שלי מאד נמוכה והייתי מעונינת להעלות אותו באמצעות אכילת מאכלים עתירי ברזל? האם אכילת פעמיים בשבוע של כבד תעזור?

27/12/2000 | 18:49 | מאת: סמדר בן נון

שלום ליבי, אכן ניחשת נכון, והמאכל שמכיל ברזל בצורה המרוכזת ביותר הוא הכבד. לגבי המינון - כאן כבר צריך לברר ביחד עם הרופא ו/או הדיאטנית בקופ"ח האם התוספת מהמזון מספיקה, או שמה יש צורך בכדורים. מעבר לזה - המוגלובין נמוך לא חייב להיות בגלל מחסור בברזל. סיבות נוספות הן מחסור בחומצה פולית או בויטמין B12 וצריך לברר בדיוק מה הגורם, אולי אין בכלל בעייה עם רמות הברזל שלך. מזונות נוספים עשירים בברזל הם בשרים, במיוחד בשר בקר והודו, קטניות (סויה, שעועית לבנה, עדשים, פול, גרגרי חומוס) שומשום וטחינה, שקדים ופירות יבשים, פטרוזיליה. כדי להגביר ספיגת ברזל מהמזון יש לאכול ביחד עם המזונות העשירים בברזל, מזונות עשירים בויטמין C (פלפל אדום וירוק, עגבניה, כרוב, פירות הדר, קיוי, תות ועוד). בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית