דלקת המעי הרגיז+רגישות ללקטז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/11/2002 | 23:18 | מאת: איל

דוקטור שלום רב לחברה שלי גלו דלקת המעי הרגיז עקב כאבים בלתי פוסקים בבטן שליוו אותה לאורך זמן כאבי בטן אלו שיבשו את מהלך חייה בחודשים האחרונים ולא ידענו כל כך מה לעשות. היום חברתי עברה בבלינסון בדיקה שנקראת העמסת לקטז אשר הייתה אמורה לבדוק את רגישותה לסוכר החלב ואכן נמצא שחברתי רגישה מאוד לסוכר החלב ושחסר לה האינזם שמפרק את הסוכר הזה. אמרו לנו ללכת לדיאטנית אשר תתכנן לה תפריט אכילה אשר יעזור לה בהקלת כאבי הבטן. שאלתי היא האם תוכלי בינתיים בגדול להמליץ לנו על מאכלים ושתייה שיעזרו לה בהקלת הכאבים. מאכלים אשר אין להם סוכר החלב, אולי תחליפים מסויים. והאם ישנו אתר באינטרנט אשר אוכל לראות תפריטים לאנשים אשר רגישים לסוכר החלב ואשר חסר להם האינזם אשר מפרק אותו. בתודה מראש איל

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2002 | 14:30 | מאת: קרן

אני גם רגישה למוצרי חלב ואני שותה ואוכלת מוצרים מסויה. אני מודה שבהתחלה זה לא משהו, אבל צריך להתרגל לטעם. המעדנים של משק צוריאל מאוד טעימים ומומלצים ויש גם דיאטטיים. במקום גבינות אפשר טופו. סויה זה בכלל מזון בריא ומזין אז הוא מאוד מומלץ. אם היא ממש לא סובלת את הטעם של החלב (בקפה למשל זה לא משהו) יש חלב דל לקטוז שיש בו פחות 80% מבחלב רגיל שזה הבדל מאוד גדול אבל עדיין יש קצת, אז תלוי עד כמה היא רגישה... אם שמים מעט מהחלב הזה בקפה, לא קורה כלום. מומלץ לאכול יוגורט ביו טבעי- החיידקים שבו יעילים למעיים וכמות הלקטוז בו קטנה. גם בקוטג' ובגבינות קשות כמות הלקטוז לא מאוד גדולה יחסית לחלב. מקווה שעזרתי קרן

26/11/2002 | 22:30 | מאת: איל

קודם כל קרן תודה רבה על הייחס ועל העצות. בכל מקרה הייתי מאוד מעוניין לשמוע גם חוות דעת של דיאטנית קלינית על מנת שנוכל לדעת מה מותר לשתות לדוגמא לא דווקה משקאות חמים גם קרים או מיצים טבעיים כמו מיץ תפוזים לדוגמא. וכן אם ישנו אתר ובו עצות ומתכונים ודיאטות לאנשים אשר רגישים ללקטוז. יש להתייחס לזה שמלבד הרגישות למוצרי חלב חברתי גם סובלת מדלקת המעי הרגיז נושא שמאוד משפיע על הבעייה הנ"ל. בתודה מראש איל

30/11/2002 | 09:28 | מאת: נירה אולנד

שלום אייל רגישות ללקטוז (סוכר החלב) נגרמת בשל מחסור, זמני או תמידי, באנזים שמפרק אותו, שנקרא לקטאז. זהו מצב די נפוץ , במיוחד אצל תושבי הים התיכון ויהודים ממוצא מזרחי. חברתך צריכה להמנע ממזונות שמכילים חלב או אבקת חלב (שימו לב, מזונות כמו ופלות חלביות למשל, או עוגיות חלביות, לעתים קרובות מכילים אבקת חלב). כמו כן עליה להמנע מגבינה לבנה רגילה, ריקוטה, מוצרלה, אשל, לבן וכד'. בשלב ראשון נראה לי שיהיה רצוי שחברתך תימנע לחלוטין מכל סוג וצורה של מוצרי חלב. אחרי תקופה של חודש או חודשיים , כשהמעי שלה יירגע, היא תוכל לנסות לאכול מוצרי חלב שמכילים כמות מזערית של לקטוז, ולכן בדרך כלל לא עושים בעיות עיכול לאנשים רגישים ללקטוז. אלה הם למשל גבינת קוטג', גבינות צהובות, חלב דל לקטוז, יוגורטים מסוג ביו. לקטוז נמצא רק בחלב ומוצרי חלב, או במוצרים אחרים המכילים אותם. לכן אין כל הגבלה על מזונות אחרים, לא חלביים. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית