ויטמין B12 ללא מירשם כטיפול מונע לפני שמגיעים לחוסר.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/01/2020 | 17:16 | מאת: ירון

שלום, ביתי בת 17 , צמחונית מלידה וטבעונית כמעט שנה. בדיקות דם לפני כמה חודשים תקינות. רופא הילדים מסרב לרשום לה ויטמין B12 כטיפול מונע כי אין חוסר. למרות שקראתי שהצבא מספק לחייליו הטבעונים את הויטמין ללא צורך בבדיקות דם אלא לפי מירשם מהרופא הצבאי. מה דעתכם? האם יש צורך לתת כטיפול מונע גם בניגוד לדעת הרופא? מה המינון הנידרש? תודה מראש.

26/01/2020 | 17:22 | מאת: ירון

תוספת: הערך בבדיקות היה 320 pmol/L

30/01/2020 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום עם הB12 של ביתך תקין .אין סיבה לתת B12 אלא עם הוא ברמה הנמוכה . ולשם כך צריך לדעת את הערכים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית