תזונה מסוימת שקיבלתי ממישהי לאיזון בלוטת התריס - האם זה מוכח?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/01/2020 | 15:22 | מאת: כרמית

שלום רב אני בת 46. אני סובלת מפיברומיאלגיה כבר שנתיים ולאחרונה קיבלתי מידע מחברות שלי בעבודה על מישהי שהיא בכלל לא דיאטנית בשם ״גלי הנדל״ אשר פיתחה תפריטי תזונה מיוחדים והגבלות תזונתיות לגבי אורח חיים להבראת אנשים עם בעיות כלשהן. מכיוון שאני סובלת מהפיברומיאליגיה (מחלה אוטואימונית), החלטתי לנסות את התפריט להבראה ממחלות אוטואימוניות - ההגבלות בתזונה לפי מה שהיא אמרה - אסור גבינות בכלל, אסור לאכול עגבניות וגמבות מכל צבע, אסור במיה ושעועית ירוקה ועוד (כלומר אסור כל מה שיש לו גרעינים), אסור פיצוחים בכלל (שקדים אגוזים וכדומה), אסור לאכול מוצרי סויה למיניהם, מבין הפחמימות מותר לאכול רק בטטה. חוץ מכל הדברים הנ״ל, אין עוד הגבלות. לפי הכללים, צריך להפסיק לגמרי לאכול את הדברים הנ״ל למשך שלושה חודשים, ואז להחזיר אותם לאט לאט לתזונה. היא גם ממליצה לאכול הרבה בשר בשלושת החודשים האלו. אותה בחורה מבטיחה הטבה במחלה אוטאימוניות ובבעיות בבלוטת התריס. השאלה שלי היא כזו - האם זה מוכח? האם זה נכון? מה הקשר בין ירקות המכילים גרעינים לבין אי איזון הבלוטה? האם כדאי לי לעשות מה שהיא אומרת? תודה רבה ושבת שלום, כרמית

08/01/2020 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

כרמית שלום חשוב להגיד שכמובן דיאטה זאת לא מוכחת . אין לי מושג לגבי הדיאטה שניתנה לך . יש בשוק המון סוגים של דיאטות שחלקם חשוב ועוזר מאוד לפיברומיאלגיה ואיזון בלוטת התריס. מדוע גרעינים לא טובים לבלוטה לא ברור לי . תבקשי ממנה חומר לקריאה ואם נראה לך מתאים שווה שתנסי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית