שאלה בנוגע לאיכות השומן שבטחינה הגולמית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לצוות המומחיות, מקובל לראות את הטחינה כמזון בריא, אני מאד אוהב טחינה. השאלה שלי היא האם אכן כך? בתהליך יצור הטחינה קולים את זרעי השומשום לפני טחינתם, ולכן מתעוררת שאלה בנוגע לאיכות חומצות השומן שבזרעים, האם הרס השומן שבטחינה לא דומה להרס השומן בגרעיני חמנייה או אגוזים הנגרם מקלייתם? תודה רבה על המענה.
לקריאה נוספת והעמקה
נועם שלום אין ספק שקליה מעלה את הרגישות לחמצון של חומצות השומן. הקיימות בטחינה. וזה אומגה 6. ומורידה את איכותו . בברכת חג פסח שמח ובהצלחה טובה בר- שאן