שומשום
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בוקר טוב שמעתי שמועה שהשומשום המפוזר ע"פ לחם, לחמניות ומוצרי מאפה למיניהם איננו מיתעכל בגוף ולכן איננו מוסיף לערך הקולרי של המוצר רציתי לדעת האם זה אכן נכון , ואם לא מהוא הערך הנוסף מן השומשום - אולי עדיף ליצרוך מוצרים בהם לא מפזרים אותו (למרות שיש מעט כאלו) תודה
שלום שירלי שומשום, כמו גם זרעונים נוספים (פשתן, חמניות, זרעוני דלעת , פרג וכד') הם בעלי ערך תזונתי רב, עשירים בחלבון, בשומנים "בריאים", סידן, ברזל, ויטמינים ומינרלים לרוב. בהתאם לכך גם ערכם הקלורי גבוה, ועומד בד"כ סביב ה 600 קלוריות ל 100 גרם. כשאת אוכלת גרעינים שקליפתם שלמה, קליפתם לא ניתנת לעיכול על ידי מערכת העיכול, ולכן הם יוצאים כפי שנכנסו, מבלי לתרום לנו את הגורמים התזונתיים החשובים, וגם מבלי לתרום לנו קלוריות. גרעיני חמניות, דלעת, אבטיח וכד' ממילא נאכלים קלופים, אז לגביהם זה לא נחשב. זה נכון יותר לגרגרי שומשום, פשתן, פרג. כדי לקבל את הרכיבים התזונתיים חשוב לשבור את הזרע, על ידי טחינה , שבירה במערוך, או לעיסה קפדנית. כשאת בולעת גרגרי שומשום שלמים, רובם גם ייצאו שלמים. אך ייתכן בהחלט שחלקם בכל זאת יישברו בין השיניים, לכן לא ניתן להתעלם לחלוטין מערכם הקלורי. בתיאבון.