שמן אגוזים ושמן שומשום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/08/2002 | 13:08 | מאת: רונית

רציתי לדעת האם שמן אגוזים ושמן שומשום נחשבים לבריאים יותר מהאחרים והאם ניתן לטגן בהם?

לקריאה נוספת והעמקה
30/08/2002 | 13:33 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

מומלצים למריחה בלבד

04/09/2002 | 18:54 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית שמני אגוזים ושומשום נחשבים בהחלט לבריאים. יחד עם זאת, אם הם עברו זיכוך (שהוא עיבוד השמן בחום גבוה) הרי שמבחינה בריאותית הם זהים לשמנים צמחיים אחרים. אם הם נכבשו בכבישה קרה, אז כדאי לשמור אותם במקרר כדי שלא יתחמצנו ויתקלקלו. לחמום וטגון השמנים המומלצים ביותר הם שמן זית ושמן קנולה. אפשר להשתמש בשמן שומשום ושמן אגוזים לסלטים, או כחומר תיבול שמוסיפים בסוף הבישול כתוספת טעם. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית