פטריות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/11/2017 | 11:03 | מאת: פנינה

שלום רב , רציתי לישאול מה דעתך על פטריות בשם פורצ'יני מה שידוע לי שאין כאלה בארץ,ייתכן ואפשר לימצוא אותם מיובשים,רציתי לישאול ,מה דעתך על פטריות בכלל ואם ידוע לך אם יש להם ערכים תזונתיים וסגולות בריאות?ואיך להשתמש בהם בצורה הטובה ביותר, ובנוסף רציתי לעשאול אם אין אותם טריים האם מיובשים גם נחשבים טובים ובריאים? בתודה מראש פנינה

23/11/2017 | 16:45 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום הפטריות האילה טובות מאוד . בפטריות האלו קיים ריכוז גבוה מאוד של חומצות אמינו, אבני הבניין של החלבונים, ביחס לשאר הפטריות. הפורצ'יני גם עשירות באשלגן, סידן וזרחן, והאלקלואידים (תרכובות אורגניות על בסיס חנקני) המצויים בהן מסייעים לטיפול בתעוקת לב. רכיב חשוב נוסף בפטרייה הוא הבטא גלוקן, הזכור לנו גם מפטריות אחרות, אך מצוי בריכוז הגבוה ביותר בפורצ'יני והינו חיוני לבריאות הלב וכלי הדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית