אבקת קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/09/2017 | 08:33 | מאת: רינה

שלום רב האם שתיה של שתי כפות של אבקת קקאו- כול פעם כף עם כוס מים רותחים ואני מוסיפה מעט חלב אורז,האם הכמות נחשבת הרבה מבחינת הקופאין,שמצוי בקקאו, אבקת הקקאו הוא טהור ואורגני ,האם ייתכן ואם שותים אותו בערב הוא עלול לגרום לקשיי שינה? תודה מראש לתשובה רינה

27/09/2017 | 10:26 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום 100 גרם קקאו יש קפאין בקקאו, אך הוא נמצא בכמות מאד קטנה (0.05%) ובצורה מאד ידידותית לגוף, לא נאגר ויוצא בקלות. אין שום תופעות לוואי מקפאין שבקקאו, ואין הגבלה בצריכת קקאו בגלל הקפאין. כמות הקפאין בקקאו כל-כך זניח, שאפילו לא הוא אחראי על אפקט מעורר של קקאו אלא חומר נוסף, שנמצא בקקאו - תאוברומין. גם חומר זה לא מזיק לבריאות, אך יכול להפריע להרדם לילדים עד גיל 3, אם שותים אותו סמוך לשינה. בברכה ובהצלחה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית