מה רצוי ומה לא לאכול למובחן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/07/2017 | 13:13 | מאת: בן40

שלום רב למנהלי הפורום, ברצוני לשאול מה מומלץ לאכול לחולה קרוהן-קולוטיס (+ "צרות" וכולי), מבחינת איזה סוג לחם מומלץ? / פיתות (שחורות או רגילות)?, קרונפלקס? ודגנים? והאם צריך להיות חשש לחולה, מתירס, מגרענים של מיצי הדר קטנים ומסומסום לא טחון? תודה מקרב לב על העזרה!!

28/07/2017 | 23:17 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב יש תזונה למצבי התקפים ותזונה למצבי הפוגה. בכל מקרה, התזונה מותאמת לפי המקום בו נפגעו המעיים ולפי התסמינים. לדוגמא: במידה ויש פגיעה במעי הגס,מומלץ להימנע ממזונות המכילים לקטוז ותאית. במידה והושט נפגעה מומלץ לאכול מזונות בעלי מרקם חלק כדי לא לפגוע בריקמה המודלקת בכל מקרה, למחלות אלו אין תפריט אחד אלא התאמה ספציפית שמורכבת אחרי תשאול מלא ומקיף.חסרים כאן פרטים ומומלץ מאוד להיפגש עם תזונאית טבעית או נטורופתית להרכבת תפריט בהתאם לתסמינים ולמצב הקיים באופן אישי. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית