דגני בוקר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/08/2002 | 10:28 | מאת: אדם

האם מומלץ לאכול דגני בוקר עם חלב מידי יום? על האריזה של שוגי למשל, רשומים "אינספור" ויטמנים ומינרלים שנמצאים בתוכו, ואשר יהפכו את חיינו להרבה יותר בריאים. אבל ברור שבפועל אין הדבר כך..., או שכן?

לקריאה נוספת והעמקה
07/08/2002 | 19:44 | מאת: adi

אדם, רצוי לגוון. כלומר, לא לאכול את אותם דברים כל יום. עדי

08/08/2002 | 00:26 | מאת: לזר

היי אדם, בהחלט רצוי לגוון, אבל תתחיל עם הדגנים ה"גזעיים" ביותר: אול בראן פלקס, אחר כך תוסיף צימוקים, אחר כך נסה גם את הישראליים של תלמה ויש אינספור. אלה דגנים קרים. בחורף חמם אותם, כדוגמת הקווקר וגם נסה לבשל לך לבד מרכיבים בסיסיים. התחל כבסיס שיבולת שועל. מצא אותם במצב טוב יותר ובזול יותק בחנויות הטבע. כל טוב ותהנה מהם על מים או חלב או שניהם יחדיו. על תשכח את התבלין הבסיסי שלהם והטעים - כנמון.

08/08/2002 | 00:38 | מאת: גלית

אני לא יודעת לגבי הויטמינים אבל לפחות ברזל כמעט ולא נספג בגוף בנוכחות חלב. לכן אל תסמוך יותר מידי על מה שכותבים על האריזה של המוצר - שם כתובה תכולת הויטמינים אבל לא ספיגתם.

12/08/2002 | 12:00 | מאת: נירה אולנד

שלום אדם העובדה שלמוצר מזון מסויים נוספו ויטמינים ומינרלים אינה הופכת אותו לבריא או לרצוי. חלק מהויטמינים הללו מן הסתם מיותרים, וחלקם לא נספג כלל בגוף. יש דגני בוקר בריאים: אלה הם דגני הבוקר שמכילים פחות סוכר, ומכילים סיבים תזונתיים. כדאי לבחור גם את אלה שאינם צבעוניים, שכן הצבעים הם צבעי מאכל מיותרים. דגני בוקר כמו פתיתי התירס הרגילים , בראנפלקס, פייבר -וואן, אול-בראן, ריבועי קוואקר של חברת קוואקר, ספיישל K- הם דגני בוקר סבירים מבחינה בריאותית, כי יש בהם סיבים תזונתיים, ויחסית מעט סוכר . גם הם כמובן מכילים סוכר (לפעמים במסווה של כל מיני שמות כמו מלטודקסטרין, פרוקטוז, גלוקוז, מאלטוז וכד'), אך עדיין הם הרע במיעוטו יחסית לדגני הבוקר הצבעוניים ומצופי הסוכר, הדבש או השוקולד, שילדים אוהבים לעתים קרובות. את דגני הבוקר אפשר לערבב לא רק עם חלב, אלא גם עם יוגורט ביו, מה שמעלה את הערך התזונתי הכולל של הארוחה, ומתאים במיוחד למי שמתקשה בעיכול חלב. אפשרויות בריאות (וזולות) יותר מדגני בוקר הם הכנת דייסה מקוואקר, או מסולת מלאה, בתוספת חלב או יוגורט. דייסות ביתיות כאלה הן פחות כריזמטיות אולי, אך הרבה יותר בריאות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית