לקיחת סטטינים בשל כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/02/2017 | 16:11 | מאת: יעל

בת 55,לוקחת סטטינים בשל כולסטרול גבוה,לכן לוקחת גם מגנזיום בשל התכווציות בלילה ברגליים. בנוסף לכך יש לי לחץ דם גבוה ותת פעילות של בלוטת התריס. האם אני יכולה לאכול מוצרי סויה? שמעתי שמוצרי סויה לא טובים למי שיש בעיה בבלוטת התריס.... אודה על תשובתך המהירה.

09/02/2017 | 09:48 | מאת: טובה בר-שאן

שלום אם את לוקחת סטטינים מאוד חשוב שתקחי קיו 10. קיו 10 קשור לתהליך הפקת אנרגיה בגוף. ברגע שלקחים סטטינים הם מעכבים את תהליך יצירת קיו 10 / והתוצאה התכווצויות ברגלים . לגבי סויה : לאנשים שיש בעיה בבלוטת התריס עדיף פחות סויה כמו למשל אדממה. כיוון שיש בהם חומרים גויטרוגנים המעכבים את פעילות הבלוטה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2017 | 16:38 | מאת: יעל

אז אני מבינה מתשובתך שכדאי לקחת קיו 10 ולא מגנזיום? איך אני יכולה להשלים את הסידן מבלי לאכול מוצרי סויה ואני נמנעת ממוצרי חלב שגורמים לי בחורף לליחה. תודה.

מנהל פורום תזונה טבעית