דיאטה וברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום ברצוני להפחית ק"ג אחדים (5-6) ולחזור למשקל גופי הנורמלי והרצוי.... (53 ק"ג), השבוע גיליתי כי נגיף האפשטיין-בר חזר אליי שוב לאחר שחליתי בו לפני כשנה בדיוק, בנוסף בדיקות הדם מראות על חסר די חמור בברזל, יתכן והטריגר להופעת הנגיף הוא טיול של 6 חודשים בהודו המאופיין בתזונה לקויה (ללא בשר וצריכה גדולה של ירקות ופירות), מה היית ממליצה עבורי כעת, כיצד אוכל לשלב דיאטת הרזיה עם דיאטה שתחזק את המערכת החיסונית ואת הגוף? תודה תודה
שלום הדס נגיף האפשטיין -בר אינו נעלם. הוא תמיד חי בתוך גופם של אלה שתפסו אותו. הוא מתפתח ומורגש כשמערכת החיסון מוחלשת, בתקופות של חום גבוה, אחרי מחלה, חולשה, מתח וכד'. כפי הנראה את כרגע לא במיטבך, גם בשל המחסור בברזל. מה שאת יכולה לעשות עכשיו הוא להקפיד מידי יום לאכול בשר הודו, בקר או כבד, או פסטרמה הודו (לפחות 4 פרוסות). אלה המקורות הטובים והיעילים ביותר של ברזל, והוא גם נספג ביעילות. אלה גם מקורות טובים לאבץ ומגנזיום, שאף הם חשובים לפעילות מערכת החיסון. בנוסף, הקפידי מידי יום לאכול בכל ארוחה גם ירק או פרי טריים שעשירים בויטמין C: עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב, בצל ירוק, עשבי תיבול, מלון, תות שדה, קיווי, גויאבה, פרי הדר. אכלי מידי יום גם מוצרי חלב מסוגים שונים, נסי לבחור את אלה שמועשרים בסידן. אכילה של דגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, דגני בוקר מועשרים בסיבים, תירס- יוסיפו לך ויטמיני B חשובים. נסי להמנע ככל האפשר מאכילת ממתקים וסוכר בשתיה. הסוכר מחליש את הגוף וגוזל ממנו ויטמינים ומינרלים חיוניים. עשי בדיקת דם בעוד חודש. אם רמת הברזל לא השתפרה- עלייך לקחת תוסף ברזל. בהצלחה ובריאות שלמה.