כיב קיבה והליקובקטר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/12/2000 | 19:00 | מאת: דנה

סמדר שלום! לאחרונה עברתי בדיקת גסטרוסקופיה בה נמצאו מס' כיבים בתריסריון ובקיבה. בביופסיה שנלקחה נמצא החידק הליקובקטר פילורי. אני סובלת מכאבים שנרגעים לרוב על ידי אכילת לחם וכדו' אך אני מרגישה שהתזונה שלי בשל כך במצב רעוע. (כמו כן אני מאוד מפחדת להשמין). האם ידוע לך אילו מאכלים מומלץ לאכול במצבי וומה מהם יכול להקל על כאבי ולשפר את המצב? בברכה, דנה.

06/12/2000 | 18:38 | מאת: סמדר בן נון

שלום דנה, קודם כל מומלץ לטפל בחיידק (אנטיביוטיקה) ובמקביל להכניס למערכת חיידקים ידידותיים לאחר סיום לקיחת האנטיביוטיקה. מומלץ לאכול ארוחות קטנות מספר פעמים ביום - 3 גדולות יותר ו- 3ממש קטנות. ככל שהרווחים בין הארוחות יהיו קטנים יותר - ירווח לך יותר. אין מאכלים מסויימים שאסור לאכול. יש אנשים שמצבם מחמיר לאחר אכילת מזונות חומציים (פרי הדר, עגבניות) או חריפים - אבל לא כולם מגיבים אותו דבר. אך תפחדי מהלחם ! אפשר בהחלט לשלב אותו בתפריט יומיומי רגיל ללא פחד מעלייה במשקל. אכילת פחמימות מורכבות נוספות יכולה להקל על מצבך (תפו"א, אורז, אטריות וכד'). את יכולה להתייעץ עם דיאטנית בקופ"ח שתשב איתך על תפריט מסודר ולעקוב אחר המשקל. רפואה שלימה !

10/04/2002 | 21:22 | מאת: טלי

דנה שלום, אני עושה עבודת חקר על אולקוס לכן הייתי רוצה לצור איתך קשר כדי לשאול אותך על ההתמודדות עם המחלה וממה היא נגרמה לך..? תודה אם תוכלתי לעזור לי טלי...

מנהל פורום תזונה טבעית