שוקולד חרובים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום נירה אני מבקשת לדעת מהן המעלות והחסרונות של שוקולד חרובים? וכנ"ל לגבי טופו? תודה, תודה
אם תעשי חיפוש על המילים "חרוב" ו "טופו" תוכלי לקבל שלל תשובות קודמות
שלום אסתר לגבי שוקולד חרובים: הוא מכיל סוכר ושומן לא פחות משוקולד רגיל, הוא רק הרבה פחות טעים. חרובים מכילים ברזל, סידן, ויטמינים ומינרלים שחסרים אולי בקקאו או בשוקולדים הרגילים. דעתי היא , שאם את רוצה שוקולד, אכלי את הדבר האמיתי, מאחר וממילא, בשני המקרים את חייבת להקפיד על כמות קטנה, אם את רוצה לא להשמין. לגבי טופו: מדובר במזון בריא, רצוי, דל שומן, עתיר סידן, מכיל ברזל, קל לעכול, לא עושה גזים, מכיל כמות קלוריות בדומה לגבינה 5%, בקיצור כליל השלמות. ניתן להשתמש בטופו במקום המרכיב החלבוני בכל ארוחה (במקום גבינות, בשר, ביצים, דגים וכד'). לאנשים רבים יש בעיה עם הטעם, או יותר נכון חוסר הטעם, של הטופו. בעיני הוא דווקא טעים כמו שהוא. יצאו לפחות 2 ספרי בישול שמוקדשים לטופו, אם את מתעניינת נסי לרכוש אחד מהם ולקבל שפע רעיונות לשימושים בטופו. לנשים בגיל המעבר הטופו מכיל יתרון נוסף: יש בו פיטואסטרוגנים, שמקלים על תסמונות גיל המעבר, ותורמים להרחקת הסכנות של אוסטאופורוזיס ומחלות לב. אצל גברים נתגלה שפיטואסטרוגנים מקטינים את הסיכון לסרטן האשכים והפרוסטטה. בתיאבון.