ריאות הסבר בדיקה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

31/05/2006 | 14:02 | מאת: ליאת

להלן תוצאות ct ית החזה. בשדות הריאות שינויים פיברוטיים קלים בלבד בפסגת הריאה הימנית, פס פיברוטי בrml לא הודגמו בלוטות מוגדלות במדיאסטינום.לא הודגמו בלוטות באקסילות. נודול 0.35 ס"מ בrml. האם יש חשד לממאירות? ברקע סרטן שחלה ,מסוג 1 שבע שנים.

01/06/2006 | 15:10 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ליאת שינויים פיברוטיים קלים ופס פיברוטי הם ממצא שרואים הרבה וזה איננו ממאיר או קשור לממאירות. העובדה שאין בלוטות מוגדלות - תקינה כמובן. נודול בקוטר 0.35 סמ הוא בדר"כ לא ממאיר. הרוב המכריע של מה שנקרא nodules או קשריות ריאתיות הקטנות מ1ס"מ הוא שפיר. יחד עם זאת חשוב מאד להשוות לבדיקות CT קודמות אשר בוודאי עשית במשך השנים. במידה והממצא היה שם בבדיקות קודמות ולא השתנה - ברור שאין לו משמעות. במידה ומדובר בממצא חדש - גם אז כדאי להסתפק במעקב מאחר ועדיין מרבית הסיכויים שהוא שפיר. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה