שאלה לד"ר גיפס לגבי כאבים ומורפיום

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/06/2006 | 17:14 | מאת: מאוחר מדי

ד"ר גיפס שלום, קודם כל אני רוצה להודות לך על תשובותייך המפורטות והבהירות. אני פשוט בהלם ממותה של חברתי ממחלת הסרטן וזקוקה לתשובות. רציתי לשאול לעניין כאבים - כאשר לחולה סרטן , או חולה סרטן ריאה גרורתי מופיעים כאבים, כאלו שניתנים להרגעה רק בעזרת מורפיום, מה המשמעות של זה? הן מבחינת המחלה והן מבחינת תוחלת החיים.

19/06/2006 | 22:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, כאבים קשים מופיעים לרוב ביחד עם החמרה של המחלה או מעורבות עצבים או איברים ע"י המחלה. בחולה סרטן החמרה בכאבים יכולה בהחלט להעיד על החמרת המחלה, לפעמים עוד לפני שרואים את ההחמרה באמצעים אחרים. יחד עם זאת כאבים קשים יכולים להיגרם לא רק כתוצאה מהסרטן. ידוע שהיום כמחצית מכמות התרופות הנרקוטיות נגד כאבים בארה"ב נצרכות לכאב לא אונקולוגי, כמו כאבי גב, פרקים ועוד. כך שהכאב החזק יכול להיות סמפטום של המחלה אך יכול להיות ממקור לא ממאיר, גם בחולה סרטן. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה