חשד לסרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/02/2007 | 15:35 | מאת: מירב

שלום רב, אמי בת 56 ולפני כשבוע גילו בריאתה השמאלית גידול בגודל 4 ס"מ. עקב חשד לגידול ממאיר ניגשה לבדיקת מיפוי עצמות על פי התוצאות נמצאו מספר נקודות חשודות לתהליכים משניים בעמוד שדרה אחורי, אגן וצלעות. היום בוצעה בדיקת ברונכוסקופיה, הרופא מסר שלא הצליח להגיע לגידול כיוון שנמצא עמוק, אך לקח חומר מהסימפונות שליד. כמו כן הוסיף כי הקנה נקי. את בדיקת ה-PET תבצע השבוע. שאלתי , לאור ניסיונכם, האם על סמך הנתונים שהוצגו עד כה, ניתן לקבוע כי מדובר בסרטן ריאות, או האם עדיין יש תקווה שכל הסיפור יסתיים בשלום? תודה על התייחסותכם.

13/02/2007 | 10:00 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום מירב חייבים לחקות לתשובה הפתולוגית. הסיפור מאוד חשוד לסרטן הריאות בעיקר אם אימך מעשנת או עישנה בעבר. אין ברירה מאשר לחכות לתשובות של כל הבדיקות ואז לסכם המצב ולמצוא האופציות הטיפולוית הכי טובות במצבה. אני עומד לרשותכם אחרי קבלת כל התוצאות על מנת לסכם ולדבר על האפשרויות הטיפולוית. ד"ר איזביצקי

13/02/2007 | 10:14 | מאת: מירב

העניין הוא שאמי מעולם לא עישנה וזה הדבר המפליא. במידה ומדובר בסרטן ריאות שכבר שלח גרורות לעצמות מה סיכויי ההחלמה ממחלה שכזו? תודה.

13/02/2007 | 10:14 | מאת: מירב

העניין הוא שאמי מעולם לא עישנה וזה הדבר המפליא. במידה ומדובר בסרטן ריאות שכבר שלח גרורות לעצמות מה סיכויי ההחלמה ממחלה שכזו? תודה.

13/02/2007 | 10:14 | מאת: מירב

העניין הוא שאמי מעולם לא עישנה וזה הדבר המפליא. במידה ומדובר בסרטן ריאות שכבר שלח גרורות לעצמות מה סיכויי ההחלמה ממחלה שכזו? תודה.

13/02/2007 | 10:15 | מאת: מירב

העניין הוא שאמי מעולם לא עישנה וזה הדבר המפליא. במידה ומדובר בסרטן ריאות שכבר שלח גרורות לעצמות מה סיכויי ההחלמה ממחלה שכזו? תודה.

15/02/2007 | 09:46 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום מירב 80 עד 90% מהחולים בסרטן הריאות מעשנים (באופן אקטיבי או עישון פסיבי) או עישנו בעבר, אך כ10 עד 20% לא מעשנים כלל! אם מדובר בסרטן ריאות וגרורות במוח, ברור שהפרוגנוזה לא טובה! אין ברירה מאשר לחכות לתשובות של כל הבדיקות ואז לסכם המצב ולמצוא האופציות הטיפולוית הכי טובות במצבה. תהיו חזקים! ד"ר איזביצקי

מנהל פורום סרטן ריאה