בדיקת ct ריאות-סריקה טומוגרפית ממוחשבת של החזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/02/2007 | 17:52 | מאת: אליעזר

אבקש לפרש את שתי הפסקאות הבאות שלא ברורות לי : 1. קשרית קטנה ב rul בקוטר 4.7 ממ.( חתך 88) 2. הצללה עדינה פיברוטית בהקף ה rul ( חתך 85) פרט לכל כל היתר בסדר ראות נקיות , הקנה והסימפונות שמורים , כלי הדם הריאתיים שמורים, שער הריאות חופשיים ו הדיאסטינום שמור יש לציין שאני בן 66 וביקשתי לערוך בדיקה זו מאחר ואבי ניפטר מסרטן ריאות.. עם הממצאים האלה אני יכול להיות רגוע?

12/02/2007 | 22:57 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אליעזר, הקשרית היא ממצא נקודתי קטן בריאה אשר מצריך מעקב ולכן הייתי ממליצה לחזור על CT ריאות בעוד 3 חודשים. רוב הקשריות אינן סרטן אך במידה והקשרית תיגדל יהיה צורך לשקול ביופסיה ממנה. כרגע היא קטנה מידי. ההצללה העדינה בהיקף היא ברוב המקרים ממצא שפיר , לרוב שריד של זיהום בעבר. בעקרון סרטן ריאה אינה מחלה בעלת סיכון גנטי, כלומר העובדה שאביך חלה אינה מכניסה אותך לקבוצת סיכון גבוה אלא אם כן אתה נחשפת לאותם גורמי סיכון כמו אביך, למשל עישון, חשיפה תעשייתית וכדומה. בברכה

29/07/2007 | 19:48 | מאת: uzi

הילד בן 11משתעל מזה כחודש וחצי. לפני כשנה סיים טיפול כימותרפי.לפני כחודשיים סיים הקרנות לצוואר לאחר הישנות מחלת הודגקין מצילום חזה של בני בן ה 11 עולה כי צל הלב תקין בגודלו ובצורתו שערי הריאות בולטים במקצת ציור פריברונכיאלי מודגש בשתי הראות הצללה קלושה ב RLL סינוסים קוסטופרניים חופשיים. האם יש מקום לדאגה? מה הטיפול הנדרש?

מנהל פורום סרטן ריאה