שאלה לפרופ' עירית הדס-הלפרין

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/01/2007 | 00:29 | מאת: יעל

שבת שלום, אני בשנות הארבעים, ברקע קרצינומה של השד, נשאית, כ-7 שנים לאחר הגילוי, גידול 1.2 ס"מ, בלוטות נקיות, עברתי למפקטומי, כימו, הקרנות. לפני שנה הסרת שחלות מניעתית. לפני 4 שנים עברתי סטרנוטומיה עקב גויטר רטרוסטרנלי. מאז במעקב סי.טי חזה. בסי טי לפני כשנה אובחנה קשרית קטנה, שנראתה מספר שנים קודם לכן , לא נראתה מאז ונראתה שנית ( 5 על 7 ס"מ). בבדיקה לפני שבועיים נותרה ללא שינוי. כמו כן התגלתה בבדיקה הצללה פסית וקשרית קטנה בקוטר כ-0.4 ס"מ בסינוס קוסטופרני אחורי מימין שלא נראתה בבדיקה הקודמת. נכתב שם "תמט? אחר? להמשך מעקב. הבנתי שתמט בריאה יכול להגרם כתוצאה מצלקת של דלקת ריאות ישנה. ואכן בקיץ אשתקד חליתי בדלקת ריאות , טופלתי והחלמתי. האם ייתכן שזה מדלקת הריאות? האם סי.טי חוזר בעוד שנה יהיה מספק או עדיף בעוד חצי שנה והאם הממצאים הקטנים הללו יכולים להעיד על חלילה על פיזור משני בריאות למרות שלא נכתב דבר כזה? כמו כן, ברשותך שאלה נוספת. בסי.טי ידוע מזה שנתיים (מעניין איך לא ראו את זה קודם...) ABERRANT RT. SUBCLAVIAN ARTERY מה המשמעות של ממצא זה והאם זה יכול להסביר קשיים בבליעה שקיימים אצלי עוד שנים קודם וכיום? האם העורק תת בריחי ההפוך הוא מולד? אודה לך מאוד על תשובתך ותודה על עזרתך לכל הזקוק לה. שבת שלום, יעל.

27/01/2007 | 00:31 | מאת: יעל

לפרופ' שלום רב, הקשרית הקטנה היא 5x7 מ"מ ולא ס"מ כמובן... שוב תודה וסליחה, יעל.

29/01/2007 | 11:49 | מאת: פרופ' עירית הדס-הלפרין

יעל שלום, ההצללה יכולה בהחלט להיות שריד צלקתי של דלקת בריאה. העורק המתואר הוא וריאנט מולד שלעיתים יכול לגרום הפרעות בליעה. לגבי הקשרית - ככל הנראה לא ממצא בעל חשיבות. יש צורך בבדיקת סיטי חוזרת בעוד 6 חודשים. בכל מקרה - אם במשך שנתיים היא לא תשתנה - אפשר להפסיק מעקב.

מנהל פורום סרטן ריאה