חדשות על סרטן מבי"ח ג'ון הופקינס John Hopkins

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/06/2006 | 14:32 | מאת: דרור

חדשות על סרטן מבי"ח ג'ון הופקינס John Hopkins 1. אסור להשתשמש במיכלים פלסטיים בתוך תנורי מיקרוגל. 2. אסור להקפיא בקבוקי פלסטיק מלאים מים בתוך מקפיא freezer . 3. איסור להשתמש בעטיפות ניילון/פלסטיק בתוך תנורי מיקרוגל דיוקסין ( (Dioxin , הנמצא במוצרי פלסטיק וניילון, הינו חומר רעיל ביותר, הגורם לסרטן, במיוחד סרטן השד . המידע מופץ במרכז הצבאי הרפואי ולטר רייד - Walter Reed . לכן, אין להקפיא בקבוקי פלסטיק מלאים מים כי זה משחרר את הדיוקסין מהפלסטיק. לאחרונה, ד"ר אדוארד פוז'ימוטו,( Edward Fujimoto ), מנהל תכנית וולנס Wellness ) ) בבי"ח קאסל,התראיין בתכנית טלוויזיה להסביר סכנה בריאותית זו. הוא דיבר על דיוקסינים וכמה הם מזיקים לנו. לדבריו אסור לחמם את האוכל במיקרוגל בתוך מיכלי פלסטיק. זה מתייחס במיוחד לאוכל המכיל שומן. מכיוון שהצירוף של שומן, חום גבוה, ופלסטיק משחרר דיוקסין לתוך האוכל ולבסוף לתוך תאי הגוף. במקום זאת, הוא ממליץ להשתמש בזכוכית, כדוגמת Corning Ware או מיכלים קראמיים לחימום חוזר של אוכל. מקבלים אותן התוצאות, רק בלי הדיוקסינים. לכן מוצרי מזון מוכנים כמו" מאכלי TV" צריך להוציא מהאריזה המקורית, ולחמם בכלי אחר. נייר איננו רע, אבל איננו יודעים מה הנייר מכיל. בטוח יותר להשתמש בזכוכית מחוסמת, כדוגמת Corning Ware וכו' הוא הזכיר שלפני זמן מה, חלק ממסעדות מזון מהיר עברו ממכלי קלקר לנייר. בעיית הדיוקסין היתה אחת הסיבות. כ"כ הוא ציין שעטיפת סארן ( Saran ) מסוכנת באותה מידה כשהיא מכסה אוכל לבישול במיקרוגל. בעת בישול האוכל, החום הגבוה גורם לטוקסינים רעילים לנמס מתוך העטף הפלסטי, ולטפטף לתוך האוכל. מומלץ במקום זאת לכסות האוכל במגבת נייר. מאותה סיבה יש להיזהר ולהזהיר את ילדינו שלא לשרוף במדורות חומרי פלסטיק – תהליך השריפה גורם ליצירת אדי דיוקסין הרעילים. מומלץ להעביר מאמר זה למשפחה, ידידים - ולכל מי שחשוב בחייכם !!

15/06/2006 | 15:14 | מאת: אנה גולדברט

לכל משתתפי הפורום שלום, להלן התגובה של מרכז הופקינס למייל זה המכחישה כל קשר אליו: http://www.jhsph.edu/PublicHealthNews/articles/Halden_dioxins.html http://www.hopkinskimmelcancercenter.org/news/index.cfm?documentid=581&newstype=News%20Releases&action=showthisitem בברכה, אנה

מנהל פורום סרטן ריאה