נודלים בריאה כחשד לגרורות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/01/2007 | 20:47 | מאת: אביבה כהן

תוך 3 חודשים התגלה נודל בגודל 10 מ"מ בריאתי השמאלית. בגלל הקירבה ללב מומלץ שאעבור ניתוח מקיף להסרתו. בשבוע הקרוב אעבור בדיקת pet ct . האם בגלל קרבתו של הנודול ללב אני חייבת להסירו, או רק במקרה שהוא אכן גרורה לסרטן שהיה לי. תודה לתשובתך אביבה הדואגת

10/01/2007 | 16:24 | מאת: ד"ר מאהר דיב

חשוב מאוד לדעת איזה סרטן היה לך ומתי, האם יש צילומים קודמים? האם הממצא חדש או ישן? האם הוא גידול ראשוני של הריאנ או גרוגה? או סתם תהליך זיוהמי או דלקתי. הקרבה ללב אינה סיבה לכריתת הממצא. תשובת PET היא חשובה לפי מכלול הנתונים ניתן להחליט האם יש צורך בניתןח ואם כן איזה סוג של ניתוח ובאיזה צורה. לסיכום לפי שאלתך חסרים הרבה נתונים לצורך המלצה אשמח לעזור בהמשך

מנהל פורום סרטן ריאה