הוצאת אונה בשיטה טלסקופית

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/01/2007 | 21:30 | מאת: יעל

לאימי נתגלה גידול 2.4X1.4 באונה תחתונה בצד ימין. ב-CT יש גם נודול נוסף החשוד כגרורה בצד שמאל. לאחר פגישות עם מספר כירורגים אנחנו מתלבטים בין הוצאת אונה בשיטה הטלסקופית לבין הדרך המקובלת היותר פולשנית. אני מבינה שבשיטה הטלסקופית החתך הוא קטן יותר והכאבים והשיקום יותר קלים. זה נשמע קצת too good to be true ועל כן מאוד אשמח לשמוע מה המינוסים ועד כמה השיטה בכלל מקובלת בעולם. למיטב הבנתי כיום רק רופא אחד משתמש בשיטה זו בארץ. תודה מראש, יעל

03/01/2007 | 15:18 | מאת: ד"ר מאהר דיב

אין ספק שיש יתרון לשיטה האנדוסקופית מבחלינת משך ואיכות הההחלמה, הניתוח האנדוסקופי יעיל מבחינה אונקולוגית כמו ניתוח פתוח. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה