איך ניתן לדעת שטרציבה משפיעה?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

14/06/2006 | 12:13 | מאת: רונה

שוב שלום רב, הרופא האונקולוג המטפל באימי ,שכבר חודש לוקחת טרציבה, אמר שיהיה קצת קשה לדעת איך התרופה משפיעה על המחלה בעזרת בדיקות כגון CT.הוא גם אמר שהרגשה האישית של החולה היא מה שחשוב. אבל אני שואל האם בכל זאת יש איזשהי בדיקה קצת יותר מדעית מ"הרגשה אישית של החולה" שלפיה ניתן לעשות ערכת מצב לאחר טיפול בטרציבה? תודה רונה ד.

15/06/2006 | 20:53 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רונה באופן עקרוני המעקב והערכת התגובה לטרסיבה הם דומים לאלו שנעשים כאשר החולה מקבל כימותרפיה: צילומים, בדיקות דם בדיקתהחולה והרגשתו . הנקודה שהאונקולוג כנראה התכוון אליה היא שטרסיבה היא תרופה שבחלק גדול מהחולים האפקט שלה אינו מתבטא דווקא בהקטנת הגידול אלא בשיפור איכות החיים של החולה. למרות שהגידול לא נסוג (ברוב המקרים הוא נשאר יציב) יש שיפור בהרגשת החולה ובסימפטומים של המחלה (למשל שיעול, קוצר נשימה , עייפות וכדומה). גם במצב כזה שהאפקט הנמדד היחיד הוא הרגשת החולה - התגובה נחשבת לחיובית ואף יש הארכה של תוחלת החיים של החולה. לכן טרסיבה נחשבת לתרופה המשפרת איכות חיים. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה