תאים סרטניים באיברים אחרים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/12/2006 | 19:22 | מאת: דרור

שלום, האם יתכן מצב שאין כל גידול באף אחת מהריאות אולם תאי ריאה סרטניים מופיעים באיברים אחרים?

06/12/2006 | 10:48 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דרור בהחלט יתכן מצב בו לא נראה גידול בריאות ע"י אמצעי האבחון הקיימים ברשותנו, ומופיעות גרורות באיברים מרוחקים. אנו יודעים שבחלק גדול מהמקרים נשארים תאים מיקרוסקופים אשר לא ניתן לאבחן אותה ע"י אמצעי ההדמיה השונים או בדיקות הדם אך הם האחראים לכך שהמחלה תמשיך להתפשט. זו הסיבה לכך שנותנים טיפולים מונעים (אדג'ובנטיים). אמצעי ההדמיה הקיימים היום הם אמנם משוכללים ומדוייקים בהרבה מאלה שעמדו לשרותנו בעבר אך גם להם יש סף אבחון שמתחתיו הממצאים קטנים מידי ולא ניתן להדגים אותם. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה