אסבסט- סיכונים בריאותיים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/09/2016 | 12:05 | מאת: יאיר

שלום רב, שמעתי לגבי הסכנות מאסבסט ועבדתי היום בהעברת לוחות ממקום למקום, עבודה חד פעמית למשך כמה דקות והתברר לי אחר כך שזה היה אסבסט דחוס. האם יש מה לחשוש? האם הסיכון שלי לפתח מחלה שקשורה לאסבסט עלה? והאם אני אמור לסרב לעבוד בזה שוב?

27/09/2016 | 17:11 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום חשיפה חד פעמים וקצרה לא אמורה להזיק. אל תמשיך לעבוד אם אין לך אמצעי מגיון (מסיכה פה ואף מהסוג הטוב שיש). צריך להיזאר במיוחד שהלוחות לא יתפוררו.

28/09/2016 | 09:50 | מאת: יאיר

שלום, ואם אני נמצא כבר 3 חודשים באיזור שבו יש גגות/ קירות ויתכנו כל מיני דברים שעשויים מאסבסט וחלק נראה שבור ורעוע, האם יש מקום לחשוש מנזק בריאותי תוך 3 חודשים עד היום? והאם לדווח למישהו על כך? זה מקום שאין לי אפשרות לעזוב ביום אחד.

מנהל פורום סרטן ריאה