שאלות חשובות עד מוות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/11/2006 | 09:33 | מאת: דרור גאלו

בוודאות ידוע שיש חומרים כימיים שעלולים להתפתחות סוגי סרטן שונים, השאלה שלי מתחלקת לשלושה. בבקשה ענו לי גם אם לא ידוע. 1.האם ידוע בוודאות מדוע חומרים אלה גורמים למחלה בכלל? 2.האם יודעים מדוע חומרים אלה יגרמו למחלה אצל אדם אחד ולא יחוללו מחלה אצל חברו? 3.למה אין סרטן לב?

26/11/2006 | 09:30 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום 1) בכל סיגריה יש כ 4000 חומרים כימיקלים וכ50 חומרים מסרטנים. ידוע שחומרים אלו מסוכנים מאוד, אך המנגנון המדוייק לא תמיד ברור לכל אחד מהחומרים האלו. לדוגמה, בכל סיגריה יש: אצטון - מדלל צבע פורמאלדהיד - חומר שימור עופרת - גורמת לנזק מוחי בנזן - אחד ממרכיבי הדלק די.די.טי. - קוטל חרקים ... קדמיום - משמש למילוי סוללות פחמן חד חמצני - נפלט מאגזוזי רכב אמוניה - חומר ניקוי וחיטוי ציאניד - רעל ממית ארסן - רעל וכו' 2) קיימים ככל הנירא גם פקטורים גנטיים ("רגישות גנטית") שגורמת לזה שמעשנים מסויימים לא מפתחים מחלות ואחרים (שמעשנים פחות לפעמים) כן מפתחים מחלות קשות וגם סרטן, אך לצערינו אין בדיקות שיכולות לנבא את ה"רגישות" הזאת. 3) סרטן הלב קיים אך היא מחלה נדירה ביותר. למיטב ידיעתי לא ידוע למה. כל טוב ובהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה