שאלה על גרורות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/11/2006 | 23:09 | מאת: דרור

שלום דוקטור האם יש מצב שיתפתחו גרורות של סרטן הריאה באופן עצמוני בעצמות בלי שיגיעו מהריאה דרך הדם או הלימפה?

25/11/2006 | 00:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דרור שאלתך לא ברורה לי. הפיזור הגרורתי מתבצע דרך זרם הדם, הלימפה או בחלק מהגידולים ע"י התקדמות הגידול מתחת לעור. זה לא חשוב איך נוצרו הגרורות - חשוב שהן קיימות. אם אתה שואל על מקרה בו מאובחנות גרורות שבבדיקה פתולוגית מתאימות להיות ממקור של סרטן ריאה אבל בצילומים אין עדות לסרטן ריאה - זה אפשרי וקורה מידי פעם. הגידול הראשוני במקרים אלה עבר נסיגה ספונטנית או שהוא מאד קטן ולא ניתן לאבחן אותו באמצעי הדמיה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה