צילום חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/11/2006 | 00:23 | מאת: מאיר

שלום רב בן 59 הפסקת עישון לפני 5 שנים. תוצאות הבדיקה:ללא שינוי מצילומים קודמים.ללא תסנין או תפליט.ללא גודש ריאתי.צל הלב בגבול עליון של הנורמה.שינויים ברונכיאליים כרונים סביב השערים.גרנולומה מסויידת ישנה מעל בסיס שמאל. אודה לך ד"ר עבור התיחסותך ומה צריך להיות המשך הטיפול? ברצוני לציין כי אני נמצא היום במעקב בלבד אצל רופאת המשפחה ואני ביוזמתי פניתי ובקשתי את הצילום הנ"ל בגלל התגלותם של ממצאים אלה מלפני שנתיים.אנני מקבל שום טיפול נכון להיום. אני סובל משיעולים קלים ומליחה שמצטברת לי מדי פעם.

23/11/2006 | 10:53 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום מאיר, ברכות על הפסקת העישון והיוזמה לעשות צילום חזה. לפי התיאור נירא שיש שינויים ריאתיים ברונכיאלים הקשורים לעישון בעבר, אך לא ממש מדאיגים. לגרנולומה המסויידת אין חשיבות. אני ממליץ לפנות לרופא ריאות עם הצילום וגם לעשות תפקודי ריאות (בגלל העישון בעבר). בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה