ביופסיה ריאות תחת CT

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/01/2016 | 15:19 | מאת: מ.משה

אני בן אדם מבוגר ,להמרות שאין כל תסמינים הופנתי לאחר בדיקת CT לביופסיה ריאות תחת CT/ קראתי שהבדיקה להמרות ההרדמה מקומית מלווה בכאבים וסכנות נוספות כגון כיח דמי פרפורציה של הריאה . אני נורא חושש ,בגלל גילי 77 האם סכנות בבדיקה הם יותר נזג מתועלת.

26/01/2016 | 14:31 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

משה שלום לא ראיתי את ה CT ולכן אני יודע למה נשלחתה לביופסיה. למרות זאת אני חייב להגיד שברוב המקרים ביופסיה עוברת בשלום ללא סיבוכים.

26/01/2016 | 18:48 | מאת: מ.משה

לכבוד פרוף" גבריאל יזוביצקי לא ידעתי שפניה שלי תקבל תשובה ממך שמכיר ומוקיר . הביופסיה תהיה בבי"ח שערי צדק שאתה מנח מחלקת הריאות. לכן מקבל את תשובתך המהירה בתודה במיוחד שהביופסיה תהיה בבי"ח שערי צדק ב2פברואר. שוב תודה מקרב לב מ.משה.

30/01/2016 | 09:40 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום משה אני מבינה את החשש. מבחינתנו אתה לא כל כך מבוגר, אנחנו עושים בירורים ופרוצדורות לאנשים מבוגרים ממך בהרבה. לגופו של ענין - בכל פרוצדורה יש סיכונים, כולל ביופסיה. יחד עם זאת אם חלילה יש גידול - רצוי לאבחן אותו מוקדם מאחר שסיכויי הריפוי גבוהים יותר ככל שהאבחון מוקדם יותר. אז כמו בכל תחום בחיים - יש כאן ניהול סיכונים. בהצלחה

30/01/2016 | 21:53 | מאת: מ.משה

לכבוד ד"ר מיה גיפס. אני מודה לך מקרב לב על התשובה הכנה . אני כולי תקווה שהסיכוי גובר על סיכון . התשובה מעוד מעודדת בעיקר שמתייחסת גם לגיל כמו שלי . רב תודות מקרב לב ושבת שלום

מנהל פורום סרטן ריאה