לד"ר גבריאל איזבצקי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

21/11/2006 | 13:14 | מאת: ליטל

ד"ר גבריאל איזבצקי שלום שאלתי לגבי נודולים בריאות אצל בעלי ובקשת שאשיב על כמה שאלות בבדיקה כתוב נודולים קטנים ולפי הצילום קשה לי להגיד מה הכמות. בעלי בן 32 מעשן חפיסת סיגריות ביום במשך 10 שנים. תודה ויום טוב

22/11/2006 | 08:54 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

בוקר טוב ליטל תודה על הפרטים. אם בעלך עשה רק צילום חזה, עליו לעשות גם בדיקת CT. לפי מה שאת כותבת הנודולים קטנים ולכן זה פחות מדאיג אותי. אם מדובר בנודולים בקוטר פחות מ 1 ס"מ, מקובל ברוב המקרים להסתפק במעקב ע"י CT (למשך שנתיים בדרך כלל) בילבד, ואם נודולים אלו לא גדלים ניתן להפסיק את המעקב. אם מדובר בנודול\ים בקוטר שמעל 1 ס"מ צריך לקבל אבחנה פתולוגית (ע"י ניקור תחת CT, או ברונכוסקופיה לפי המיקום) ואם לא ניתן לקבל אבחנה פתולוגית, מומלץ במקרים מסויימים לעשות בדיקת PET. מה שלא יהיה, אני מאוד מקווה שהוא יחליט להפסיק לעשן מיידית!!! בהצלחה לכם

מנהל פורום סרטן ריאה