סרטן ריאות כמה זמן?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/11/2006 | 22:24 | מאת: אבי

קראתי שתוחלת החיים בסרטן ראיות היא 3-5 שנים! אבל הבנתי מרופאים שאם טיפול כימוטרפי עובד הוא עוצר את התפשטות הסרטן בעיקרון אם הטיפול עוצר את הסרטן מלהתפשט למה תוחלת החיים קבוע 3-5 שנים? תודה!

22/11/2006 | 13:08 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אבי המספר שאתה מתייחס אליו הוא מאד כללי. בעקרון תוחלת החיים נקבעת לפי סוג הסרטן ומידת ההתפשטות שלו, מה שנקרא 'שלב המחלה'. כאשר יש מחלה עם גרורות הטיפול הכימותרפי יכול לעצור או לגרום לנסיגה זמנית של הגידול ובכך לגרום להארכת תוחלת החיים של החולה אבל הטיפול לא מרפא את החולה ולכן בסופו של דבר הגידול יגרום למות החולה. בשלבים יותר מוקדמים יש סיכוי לריפוי ולאותם חולים שנרפאים יש תוחלת חיים ארוכה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה