אבחנת CT .מדובר באישה בת 65 אשר לא עישנה מימיה.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/02/2015 | 00:12 | מאת: ישי

ב CT שבוצע נתקבלה התשובה הבאה: פרניכמת הריאות:ב-LLL תהליך רקמה עם היצרות הסמפון הראשי והיצרות הסימפונות לאונה העליונה ,ללינגולה ול-LLL. יתכן גוש בשער ותמט נלווה ו/או גוש ב-LLL, הצללה בעלת אופי של תמט ב-LLL ובלינגולה. במיצר הקדמי מודגמות בלוטות לימפה מוגדלות באורך 16 ממ, במיצר האמצעי בלוטות ברוחב עד 13 ממ בלוטות סוב קרינאליות עד 12 ממ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי ובשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין. תמט פסי ב-RUL, קשריות זעירות בהיקף RUL בקוטר עד 4 ממ קשרית בRML 7 ממ, קשריות ריאתיות גם בהיקף הריאה משמאל

03/03/2015 | 11:09 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום יש לכאורה היצירות של הסמפונות. חייבים ליראות את ה CT ולאחר מכן קרוב לוודאי לעשות ברונכוסקופיה עם הסתקלות פנימית של דרכי הנשימה ולקיחת דגימות-ביופסיות. פרופ. גבריאל איזביצקי

מנהל פורום סרטן ריאה